A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Őrületes színek - kortól függetlenül!

Ki mondta, hogy ha már festjük a hajunkat, akkor csak a szőke, barna, vörös és fekete jöhet szóba?

Fotó: Shutterstock.com

Minél színesebb az egyéniségünk, annál vadítóbb hajszínek közül választhatunk, persze nem árt átgondolni, melyik szín vagy színkeverék illik leginkább a bőrünkhöz, szemünkhöz, sőt, az életstílusunkhoz. A szokatlan színek közül főleg a rózsaszín, a púder, a lila, az ibolyakék és a smaragdzöld színek aratnak.

Nem is kirívó!

A szokatlan színek között is vannak olyanok, amelyek inkább lágyak, finomak, és egyáltalán nem nevezhetők extrémnek. Ilyen például a flamingó névre keresztelt pasztell rózsaszín, vagy a levendulalila. Ezzel a hajszínnel az ember lánya bár feltűnő, mégis inkább királynői, mint vásári.

TIPP: A színpróbát megoldhatjuk színes selyemsálakkal, melyekkel teljesen lefedjük az eredeti hajunkat. Gondoljuk át azt is, milyen tónusú a ruhatárunk.

A fehér árnyalatai

Fotó: Shutterstock.com

A szép arcforma megengedi a kortól független hófehér hajkoronát akár hosszúban, akár rövidben. A fehér haj mindenképp elegáns és szofisztikált, ráadásul frissíti az arc tónusait. Ám biztosan nem áll jól azoknak, akiknek nagyon sápadt vagy sárga tónusú az arcbőre.

Festés vagy színezés?

Tartós hajfesték helyett használhatunk színezőt is, amely néhány mosással eltűnik a hajból. A gyenge, vékony szálú hajra nem is ajánlott az extrém színre festés, mert nagyon igénybe veszi azt. A természetes szőkék vagy őszhajúak elérik a céljukat úgy is, ha nem festetnek, csak a színezőt használják.

Sok munka a tökéletes eredményért

Fotó: Shutterstock.com

Az extrém hajszín különleges gondoskodást igényel, máskülönben egy kiürült madárfészekre fog hasonlítani a frizuránk. A festék egy-két hét alatt megkopik, kifakul. Ezt a rézvörösre festett hölgyek is megerősíthetik, mert az a hajszín is csak addig szép, amíg ragyog. Így van ez a türkizzel, fűzölddel, pinkkel is. Át kell gondolni, bírja-e majd a hajunk a sok kemikáliát. Elég talán először csak egy-két tinccsel kísérletezni.

TIPP: Ha úgyis melíroztatjuk a hajunkat, és ahhoz a fodrász leszívja a hajtincsek eredeti színét, kipróbálhatjuk a hajszínezőt kékben, zöldben. Ha nem tetszik, egy-két mosás után megszabadulhatunk a színtől.

Ezért nem veszélytelen az eljárás

Fotó: Shutterstock.com

  • Ahhoz, hogy a festék a megjelölt színt mutassa, teljesen fehérre le kell szívatni a hajat, amely bizony drasztikus és roncsoló eljárás.
  • Minden hajmosás fakítja a haj színét, egyre csak kopik majd a ragyogása. A rózsaszín, a flamingó vagy a barack kopik a legszebben, a kék vagy a zöld viszont előbb-utóbb olyan lesz, mint egy békanyálas pocsolya.
  • Ha megunjuk az új színt, megint fehérre kell szívatni a hajunkat teljes hosszában, és csak ezután lehet színt váltani. A megismételt eljárás valószínűleg nagyon károsítja a hajunkat. 

Címkék: extrém hajszínek, extrém hajfestés veszélyei, rózsaszín hajszín, levendula hajszín

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!