A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Örökké együtt, de külön!

Az első, második, harmadik nagy szerelemben még másra sem vágyunk, mint közös fészket építeni, együtt keresgélni a legszebb ágyneműt, gyertyatartót, étkészletet, és felavatni a közös ágyat. Aztán - nagy szerelem ide vagy oda - valahogy már nem vonz annyira a közös lét. Megszeretjük a függetlenséget.

Fotó: Shutterstock.com

Régen még úgy volt, hogy a nő közös életet akart, a férfi viszont csak nagyon nehezen egyezett bele az összeköltözésbe. Mára viszont egyre több harmincas, negyvenes nő véli úgy, hogy semmiképp nem éri meg egy élettársi kapcsolat.

Kitti, a 34 éves biológus például túl van egy kilenc évig tartó házasságon, aztán egy kétéves élettársi kapcsolaton, és mára már úgy véli, nincs az a földrengető szerelem, amiért feladná a függetlenségét. Van saját lakása, amit fent tud tartani a saját keresetéből.

Maga választotta ki a tapétákat, ágytakarókat, képeket. Olyan az a kis otthon, mint egy tündérlak – szokta mondani. Kitti egyedül neveli hétéves kislányát, aki szintén nem vágyik egy új apukára, hogy megmondja, mikor kell elmenni aludni, amúgy is van saját édesapja, csak nem él velük.

Nem vágyom alkalmazkodni!

– Ha két ember együtt él, az lehet jó is, rossz is. De egy biztos, ha megosztják a teret, akkor a szokásaikat is egymáshoz kell igazítani. A jó kapcsolatokban mindkét fél alkalmazkodik, a kevésbé jókban pedig csak az egyik fél mond le bármiről a másik kedvéért. Éltem ilyenben is, olyanban is. Ma már nem akarok sem basáskodni, sem alkalmazkodni, sem kompromisszumokat kötni – mondja Kitti.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 6. számának 47. oldalán!)

Címkék: együttélés, alkalmazkodás, terror, miért kell összeköltözni, miért nem merünk összeköltözni

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!