A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ó, a Balaton

A Balaton a csoda, a nagy kékség kicsiben, de akkor is és csak azért is. A Balaton a miénk, az örök nyár, a víz illata, a naplementék bíbora. Ám a Balaton ma már többről is szól, mint amiről a szív húrjai mesélnek. Gasztronómiájában is verhetetlen, s ezt a tényt idén is megerősítette a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauzával.

Fotó: Sebestyén László

Most 333 olyan helyről olvashatunk a kiadványban, melyet méltónak tartottak a magazin munkatársai a bemutatásra, ebből 50 eddig még nem szerepelt a kalauzban. Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője nem győzte hangsúlyozni, hogy továbbra sem a csúcsgasztronómia, a fine dining irányvonala a mérvadó a kiskönyv elkészítésénél.

A lényeg, hogy az adott hely és a szolgáltatás a maga nemében, kategóriájában megbízható, színvonalas, egyedi legyen. Rendelkezzen valami csak rá jellemző plusszal, valami olyan hozzáadott értékkel, amit csak ott tudnak helyben. Ebből kifolyólag nagyon széles körű a gyűjteményben szereplők stílusa, szolgáltatása, háttere és persze a története is.

Egy jó lángosozó éppúgy bekerülhetett a könyvecskébe, mint egy tradicionális kocsma a kertjében lévő lengőtekével, vagy éppen egy strand halsütödéje, de a színvonalas bisztrók, illetve felső kategóriás éttermek is részei a gyűjteménynek. Mindezek mellett kézművesmestereket is találunk a gasztrokalauzban, akik méz, lekvár, vagy éppen sör készítésére szakosodtak.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 39. oldalán!)

Címkék: magyar konyha, balatoni gasztrokalauz, lévai anikó, vinkó józsef, balatoni gasztronómia, laurus étterem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!