A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nevelj fűszerkertet egyszerűen!

Az üzletekben kapható cserepes fűszernövényeket nem csak az ablakban nevelheted: nagyobb edénybe átültetve tovább erősítheted, bokrosíthatod a teraszodon - vagy ha van lehetőséged a szabad földbe kiültetni, akár évekre berendezhetsz magadnak egy fűszerkertet.

Fotó: Shutterstock.com

Bazsalikom

A bazsalikom magról vetve az igazi, hihetetlen virulens és illatos bokrot képes növeszteni. Viszont nagyon el kell kapni azt a hőmérsékletet, azt a talajösszetételt, melyet igazán kedvel, tehát sokkal kényelmesebb inkább a boltokban kapható, előnevelt növénykét megvenni.

Nem érdemes azonnal lecsupaszítani, mert azzal könnyen tönkre is teheted. Ültesd át egy nagyobb edénybe, vagy a szabad földbe. Ha van elég helyed, több bokrot is ültethetsz egymás mellé, úgy 20 centi távolságra. Uralkodj magadon, és ne szüreteld le egy jó ideig, hagyd, hogy megszeresse az új helyét.

Amikor úgy ítéled meg, hogy szüretre érett, soha ne az egész hajtást törd le, hanem inkább a levelek tövéből kiinduló kis ágacskákat csípd le, így sokáig szép marad.

Hátránya, hogy az idő hűvösre fordultával el kell búcsúznod a szabadban nevelt bokroktól: szüreteld le a leveleket, és tedd a fagyasztóba. Tavasszal pedig fuss neki újra!

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 38. oldalán!)

Címkék: levendula, bazsalikom, kakukkfű, oregano, rozmaring, fűszernövények termesztése, fűszernövények vetése, lestyán

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!