A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nem kopik és nem kenődik... Sminktetoválás, de csak finoman!

Ha nem akarsz a romantikus vacsora után a fogadra ragadt rúzs miatt aggódni, ha a szerelmes éjszakát követő reggelen nem szeretnél szétpancsolt szemhéjtussal bámulni kedvesedre, ám smink nélkül sem szívesen mutatkozol, akkor itt a megoldás.

Fotó: Shutterstock.com

A tetovált smink nem mosható le, éjjel-nappal az arcunkon marad. Nagyobb és élénkebb tőle a tekintet, vérrel telibb a száj, formásabb a szemöldök.

Vannak viszont olyan élethelyzetek, amikor nem szerencsés égővörös szájjal, vastag éjfekete szemhéjtussal, csillámporos szemhéjjal megjelenni.

Az sem baj, ha az ember meghagyja a megújulás lehetőségét, hogy ne legyen mindig egyforma az arca például teniszpályán, disznóvágáson, szülői értekezleten vagy a vasárnapi családi ebéden.

Tetoválás, mintha nem is lenne

A megoldás az a sminktetoválás, amely olyan, mintha ott sem volna. Egy finom vonal a szempillák tövében, nem is muszáj, hogy fekete legyen, ha a színeinkhez jobban illik a szürke vagy a barna. Az sem muszáj, hogy vonal legyen, elegendő talán, ha megduplázzák a szempillák tövét.

Egy kis pasztell színezés a szájon, vagyis félsatír, és netán csak egy árnyalattal erősebb kontúr, amitől éppen hogy nagyobbnak, élőbbnek tűnik az ajkunk. És máris kész az éjjel-nappal természetes és szépséges arc. Ha pedig buli van, rá lehet sminkelni a lemosható készletünkkel a turbó változatot, és ami a lényeg, azt le is lehet mosni.

Fotó: Shutterstock.com

TIPP: Mielőtt átadnád magad a tűnek, kérj beszélgetési lehetőséget. Tudd meg, hogy a szalonban milyen módon és milyen lehetőségekkel végzik a tetoválást. Vannak-e referenciamunkáik, melyekről fotó készült? Készítenek-e a tetoválás előtt elősminkelést, szín- és vonalvariációkat, hogy kiválaszthasd, milyen festést szeretnél?

TIPP: Tudd meg, meddig tart a tetoválás művelete, okoz-e fájdalmat, és milyen módon csökkentik a „kínjaidat”.

Hajad, szemed, bőröd színe

A sminktetoválónak biztosan lesz elképzelése arról, hogy a te színeidhez milyen árnyalatokat használjon. Vigyázz, ha épp le vagy barnulva, mert egész más hatású lesz a bőrödön a smink, ha elmúlik a barnaságod.

Egy tapasztalt, ügyes tetováló akár elsőre kitalálja, milyen színeket válasszon az arcodhoz, de jobb, ha te is látod előre a végeredményt. Nyugodtan kérj más vonal- és színváltozatokat is, és válaszd ki, melyik illik hozzád legjobban, mondjuk egy vasárnap reggeli, ágyban fogyasztott tükörtojáshoz.

Fotó: Shutterstock.com

Na, így fogok kinézni!

Ha megvannak a vonalak, színek, technikák, jöhet a sminktetoválás-előrajzolás. A tetoválópapíron is, rajtad is megmutatja a kiválasztott árnyalatokat, vonalakat.

Az arc előrajzolása sokáig eltarthat, mert minden vonalat, színt, vastagságot milliméter-pontossággal kimérnek. Ha elkészült, megnézed a sminked, és ha tetszik, jóváhagyod, de még változtatni is lehet.

És mi lesz utána?

A sminktetoválás egy seb, tehát érzékeny és hegesedik. Vakarni ezt sem szabad, és óvakodni kell az extrém környezettől: erős napsugárzástól, szoláriumtól, szaunától, gőztől, amíg heges a seb. Nem szabad napoztatni, és nem szabad áztatni, a szalon által adott krémmel viszont naponta legalább egyszer kenegetni kell.

TIPP: Mindenképp hallgassunk a tetoválómesterre, mert bár nem az ő arcán lesz a mű, mégis sok tapasztalata van.

TIPP: A régi, megfakult vagy elrontott sminktetoválás átrajzolható, vagy eltüntethető lézeres kezeléssel.

Mennyibe kerül?

Az árak függnek a szalontól és az elvégzendő munka nagyságáól. A szemöldök, a száj, a szem tetoválása külön-külön és feladattól függően 50–110 ezer forintba kerül. 

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: gőz, szauna, sminktetoválás finoman, előrajzolás az arcon, sebesedés sminktetoválás után, extrém környezet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!