A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nem az én vérem, de én szültem és én neveltem fel. Az enyém

Csak annyit szeretnék elöljáróban mondani, hogy a férjem terve nem foga sikerülni – mondja Zita. Állát felszegi, tekintete megkeményedik. Nem sír.

Fotó: Shutterstock.com

Soha nem mondtam még el ezt senkinek. Miért is tettem volna. Zolika kiköpött apja, s vannak rám hasonlító vonásai is. Most is csak azért mondom el, mert sajnos beadtuk a válópert, és a férjem azzal fenyegetőzik, hogy elveszi tőlem a gyereket.

Azt mondja, semmi közöm nincs hozzá, nem is az én vérem. És ez igaz is. Nem az én vérem, de én szültem, én neveltem, imádom őt mindenkinél jobban – mondja a harmincéves szomorú asszony. És bólint, mint aki biztos a dolgában.

A férjemmel fiatalon házasodtunk – sóhajt Zita, és messzire elnéz a fejem fölött. – Az esküvő után persze semmink sem volt. Míg összeszedtük magunkat, néhány évig tablettát szedtem.

Amikor sikerült hitelre egy csöpp lakás vennünk, abbahagytam a fogamzásgátló szedését. 26 éves voltam, a férjem még annyi sem, amikor nekiálltunk a babaprojektnek. De hiába próbálkoztunk, sehogyan sem sikerült teherbe esnem. Rohangáltunk orvostól orvosig.

Először a lombikbébiprogramban reménykedtünk. Bár a gyógyszeres terápiának köszönhetően megérett néhány petesejtem, a beültetés után soha nem voltak életképesek. Átestünk minden kivizsgáláson, míg végül kiderült, hogy én vagyok a hunyó.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 48. oldalán!)

Címkék: depresszió, petesejt beültetés, lombik program, petesejt adományozás, petesejt donor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!