A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Margot Robbie Hollywood ékszere

Adott egy gyönyörű színésznő, aki épp elmúlt 32 éves, és olyan sztárokkal forgat együtt, mint Brad Pitt vagy Leonardo DiCaprio és Ryan Gosling, akit már jelölték Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjra is, sőt, 2019-ben pedig a világ legjobban fizetett színésznői közé tartozott. Szóval adott egy gyönyörű színésznő, aki mentes a botrányoktól, a szerelmi kavarásoktól, egyszerűen csak dolgozik. Margot Robbie Hollywood ékszere, aki éppen a Barbie-film forgatásán vesz részt, és ki mást alakítana benne, mint Barbie-t, hiszen csak rá kell nézni...

Fotó: Shutterstock.com

Margot Robbie 1990. július 2-án látta meg a napvilágot Ausztráliában, ahol aztán a gyerekkorát is töltötte. Imádta a strandot, a farmot, és 17 éves koráig meg sem fordult a fejében, hogy színész legyen. Az érettségit követően viszont fordult a kocka, beérett a gimis drámaóra, és Melbourne-be költözött, hogy színészkedjen. Kellett is a pénz, mert három testvérét és őt édesanyja egyedül nevelte, így Margot már 16 évesen elkezdett dolgozni.

Színészi pályafutása 2007-ben kezdődött az I.C.U. és a Vigilante című filmekben kapott kisebb szerepekkel, de feltűnt reklámokban is sorozatokban is. 2008 júniusától kezdve Donna Freedman karakterét alakította az ausztrál televíziós sorozatban, a Szomszédokban (Neighbours). A karakter eredetileg csak, úgymond, ’mellékes’, vendég lett volna, azonban később állandó szerepet kapott, 311 epizódon át – közel három éven keresztül – láthatták a sorozat nézői a televízióban.

Irány Hollywood!

Fotó: Shutterstock.com

Amikor távozott a népszerű sorozatból, Hollywood felé vette az irányt, mert úgy érezte, felnőtt az amerikai filmiparhoz. Los Angelesben részt vett az új Charlie Angyalai meghallgatásán, de a Sony Pictures Television producerei Laura Cameron, a friss légiutas-kísérő szerepét szánták neki az ABC csatornán futó Pan Am drámasorozatban. Az első komolyabb filmes szerepére 2012-ig kellett várnia.

Akkor csatlakozott Richard Curtis romantikus vígjátéka, az Időről időre stábjához. Az időutazásra képes főszereplő, első igazi szerelmét, Charlotte-ot alakította, és olyan sztárokkal játszott együtt, mint Rachel McAdams vagy Bill Nighy. Ezt a filmet viszont rögtön egy ’nagyágyú’ követte.

2012 augusztusában megerősítették, hogy Margot szerepet kapott Martin Scorsese új filmjében, A Wall Street farkasa életrajzi ihletésű filmdrámában. Olyan ismert sztárok voltak a partnerei, mint Leonardo DiCaprio, vagy Jonah Hill.

Ekkorra már bizonyított a sztárok oldalán is, így 2015-ben jöhetett Will Smith-szel a Focus: A látszat csal című alkotás. A film vegyes kritikát kapott, de Margot alakítását dicsérték, sőt a 2015-ös BAFTA Awardson jelölték is az Emelkedő csillag kategóriában.

Megosztó szerepek: a világbajnoki ezüstérmes műkorcsolyázó és a butuska színésznő

Öngyilkos osztag
Fotó: Intercom

Kiemelkedő filmes szerepei közé tartozik Jane Porter megtestesítése is a David Yates által rendezett Tarzan legendájában. A filmben olyan sztárokkal játszott, mint Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson vagy Christoph Waltz. 2016-ban pedig lecsapott rá a DC Comics. A Suicide Squad – Öngyilkos osztagból Harley Quinn szerepét Margot kapta meg, és ezzel csak feljebb lépett a képzeletbeli filmes ranglétrán.

2017-ben a Én, Tonya című filmben a világbajnoki ezüstérmes műkorcsolyázó, Tonya Harding megformálása következett. Ezért az alakításéért már nemcsak BAFTA-díjra, hanem Golden Globe-díjra és Oscar-díjra is jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában.

Bár egyiket sem kapta meg, mégis ő volt az első színésznő, akit a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjára jelöltek sportoló életrajzi filmjében nyújtott alakításáért. 2019-ben szerepelt az 1930-as években a Dust Bowl-jelenség sújtotta Amerikát idéző Dreamland című thrillerben, amelynek társproducere is volt. Majd ismét egy kasszasiker következett.

A Quentin Tarantino által rendezett Volt egyszer egy Hollywoodban játszotta Sharon Tate szerepét. A bűnügyi drámában együtt szerepelt Leonardo DiCaprióval és Brad Pitt-tel, ami önmagában is komoly feladat, de Margot könnyedén megbirkózott vele, igaz, egy színésznőt kellett alakítania, ami sokak szerint egyetlen színésznőnek sem jelenthet kihívást.

A filmet 2019-ben a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában mutatták be, és azonnal hatalmas sikert aratott. Noha a bemutatót követő hétperces vastaps nem kivételes a cannes-i gálavetítéseken, de még a színészeket is meglepte a fogadtatás, Margot pedig büszkén pózolt a híres rendező és még híresebb színészek oldalán, a vörös szőnyegen.

Szintén 2019-ben mutatták be a Bombshell (Botrány) című drámát is, amelyben Kayla Pospisil szerepét alakította. A film cselekménye a Fox News női munkatársainak történetére és a Roger Aileshez fűződő viszonyukra összpontosít.

Mielőtt a Covid–19 Hollywoodra is lecsapott, Margot magára ölthette Harley Quinn jelmezét a 2020 februárjában megjelenő Ragadozó madarakban. Az Öngyilkos osztagnak 2021-ben folytatása is lett, a színésznő ebből sem maradt ki, miközben még a Nyúl Péter 2.-ben is Flopsy nyuszinak kölcsönözte a hangját.

Csendes siker, még csendesebb magánélet

Férjével, Tom Ackerley-vel
Fotó: Northfoto

2017-ben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, és szerepelt a Forbes 30 alatti sztárok elnevezésű, évente összeállított listáján is, sőt a The Hollywood Reporter a 100 legszórakoztatóbb ember közé választotta.

A reklámipar is gyorsan felfedezte, hogy a színésznő nemcsak tehetséges, de szép is. Reklámarca lett a Calvin Klein egyik illatának, szerepelt a Nissan elektromos autóinak reklámfilmjében és a Chanel divatház is őt kérte fel 2018-ban nagykövetének. Sőt, ő volt az utolsó, akit a 2019 februárjában elhunyt Karl Lagerfeld választott ki a pozícióra.

A színésznő mindössze 24 éves volt, amikor találkozott Tom Ackerley brit rendezőasszisztenssel egy forgatáson. Nem verték nagydobra a szerelmüket, illetve, mivel nem is egy másik ’sztárral’ volt együtt, a sajtó is békén hagyta őket.

2016-ban egy családi ünnepség keretében házasodtak össze. Kezdetben Londonban éltek, de ma már Los Angeles az otthonuk, és látszólag tökéletes harmónia uralkodik közöttük. Tom mindenben támogatja a feleségét, legutóbb még új filmjének, a Barbie-nak a forgatására is beugrott, ami persze nem volt véletlen…

A mesebeli Barbie mellé egy igazi Barbie került

Ő lenne az igazi Barbie?
Fotó: PuzzlePix

Az élő szereplős Barbie-mozinak Margot a producere. Kötődése a népszerű játékhoz meglehetősen régi. „Nagy megtiszteltetés, hogy eljátszhatom Barbie-t, mert hiszek abban, hogy pozitív hatása lesz a gyerekekre. Amikor én játszottam, vele az önbizalmamat, a kíváncsiságomat és a kommunikációmat is segítette ez a játék” – nyilatkozta a színésznő, aki a forgatáson ünnepelte 32. születésnapját is.

Bármelyik kislány megirigyelte volna azt a születésnapi meglepetést, amelyben része volt július elején. A forgatáson jelen lévők stílszerűen egy nagy, rózsaszín Barbie babás tortával köszöntötték fel Robbie-t, amelynek szoknyájára cukormázzal a következő üzenetet írták: „Boldog születésnapot, Barbie Margot!”

A Greta Gerwig rendezte Barbie-mozifilm a legelső bejelentés óta lázban tartja a rajongókat, akiknek azonban egy jó darabig még türelmesnek kell lenniük, hiszen az alkotás csak jövő nyáron kerül a mozikba. Pedig már nagyon várjuk Margot Robbie-t talpig rózsaszín szerelésben, Ken babával, azaz Ryan Goslinggal az oldalán.

Amit Margot Robbie és Brad Pitt művel, az már korhatáros

Fotó: Shutterstock.com

Na, de megint nem csak Gosling az egyetlen sztár, akivel manapság dolgozott. A Paramount stúdió új filmjében a Babylon-ban Brad Pitt mellett egy tucatnyi nagy sztár is feltűnik. A produkció Hollywood aranykorát mutatja be, annak minden hanyatlásával együtt.

Úgy tűnik, az Oscar-díjas Damien Chazelle nagyszabású mesterművet akart létrehozni, ami a bennfentesek szerint sikerült is neki, csak jelenleg még túl erotikus a film, amely alapján csak a 18 év felettiek nézhetnék meg, úgyhogy ez még finomításra szorul. A stúdió attól tart, ha túl sok ellentmondás lesz a film körül, akkor hogyan jut el az Oscarig.

Ugyanez Robbie fejében is kérdés lehet, ugyanis a színésznő, bár számos jelölést már begyűjtött a különböző filmes intézetek részéről, még egyiket sem tudta díjra váltani. Igaz, még egyáltalán nincs elkésve, és a szakma szerint hamarosan kiteheti a nappalijába az Oscar aranyszobrát.

Címkék: brad pitt, leonardo dicaprio, barbie, margot robbie, volt egyszer egy hollywood, a wall street farkasa, babylon, ragadozó madarak

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!