A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Maradj nyugton, és sepregess!

Amit karácsony éjfélkor kívánsz, valóra válik. Nem árt tudni erről, nehogy valami rossz gondolat jelenjen meg épp a fejedben...

Fotó: Shutterstock.com

A karácsony ünnepe rengeteg babonát és varázslatot rejt. Nem árt tehát résen lenni, mert mit lehet tudni.

 1. Először is nagyon fontos, hogy december 24-én, a nap folyamán alaposan sepregessük ki a lakást. A porszívó nem jó. Seprűre van szükség, méghozzá minél nagyobbra, hogy ezzel hessegessük el a sarkokban megbújó ördögöt, aki lesben áll, hogy elrontsa az ünnepet.
 2. A fát nem szabad előbb bevinni a lakásba, mint a szenteste napja. Ha mégis ezt tesszük, a rajta csüngő rossz szellemek ellepik az otthonunkat.
 3. A fa díszei között okvetlenül legyen aranygömb, mely a boldogság és egészség jelképe, és csillag is, hogy utat mutasson a Megváltóhoz. A kanyargó girland a bibliai kígyót jelképezi, de ne féljünk tőle, mert az ünnep estéjére megszelídül.
 4. A karácsonyi asztalra mindenképp tegyünk ki almát, diót és fokhagymát, mert ezek mind mágikus hatásúak. A dió a család egységéért felelős, a fokhagyma a gonosz elűzéséért, az alma pedig az egészségünkért. Az almát karácsony éjjelén annyifelé kell szelni, ahány tagú a család, és minden tagjának meg kell ennie a maga részét.
 5. Ha a megterített karácsonyi asztalnál felborul egy pohár, legyen benne akár bor, akár víz, keresztelő lesz az új esztendőben. Ahhoz a családtaghoz érkezik a baba, aki felé kiömlött az ital.
 6. A karácsonyi étkezések előtt mindig mondjuk el, hogy minek örülünk, különben majd egész évben szomorkodhatunk.
 7. Tilos a ház asszonyának elsőként felpattannia az ünnepi asztaltól, várja meg, amíg valaki más feláll. Ugyanis ha ő áll fel elsőként, a gazdagság elkerüli a házat.
 8. A hal pikkelye ne kerüljön a szemétbe! Mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, és rejtsünk el belőle a pénztárcánkban, mert rengeteg pénzt fog hozni.
 9. Az ünnepi vacsorát nem szabad az utolsó morzsáig megenni. Minden fogásnál hagyjunk egy falatka maradékot a tányéron. Ezeket a falatokat az árváknak, rászorulóknak kell szánni gondolatban, hogy az ő bendőjük se maradjon üres.
 10. Az asztalon összegyűlt kenyér- és bejglimorzsát szépen söpörjük a tenyerünkbe, majd kössük bele egy tiszta kendőbe. A kendőt tegyük el, mert a morzsa egész évben megóv a nyavalyáktól, betegségektől.
 11. Éjszakára hagyjunk az asztalon egy kis mákos kalácsot vagy más süteményt, mert ezzel az elhunyt szeretteinket is jóllakathatjuk. Az angyalok számára szeleteljünk fel egy szép piros almát.
 12. Tilos a karácsony éjszakáin ruhát lógatni, mert a kiteregetett ruha egyik családtagunk halálát hozhatja.
 13. A karácsony estéjén meggyújtott asztali gyertyát hagyni kell egészen leégni, mert ezzel sok-sok erőt adunk az angyaloknak, akik hálából egész évben köröttünk munkálkodnak majd.
 14. Nem mindegy, milyen színekkel terítjük meg az ünnepi asztalt. Felejtsük el a feketét, a lilát, a barnát, mert ezek a betegség, a halál, a magány és a bánat színei. Legyen viszont sok fehér, mert az az ártatlanságot jelképezi, arany, mert az a gazdagságot, piros pedig az örömöt, és üde zöld, amely az újjászületést.
 15. Ha valaki karácsony éjszakáján legalább egy percen át bámulja a holdat, annak nagy változást fog hozni az újesztendő, méghozzá csupa jót. Minél szivárványosabb a hold körüli felhő, annál szivárványosabb a jövő, ami vár rá.
 16. Ha nagyon szeretnénk férjhez menni az új évben, szenteste mákot kell darálni. Aki 24-én este mákot darál, annak egészen biztosan bekötik a fejét, de nem árt, ha a darálás közben piros gyertyát is gyújtunk, hogy a frigy biztosan igaz szerelemből köttessen.
 17. Vigyázni kell, hogy karácsony éjszakáján kis négylábúink se maradjanak éhesek. Míg a vendégek esznek, az asztal alatt terítsünk meg a házi kedvenceknek, kutyának, cicának, máskülönben bajt hoznak ránk.
 18. Ha szerelemre vágyunk, ne feledkezzünk meg a fagyöngy csokorról. Kössük fel valahová a szobában, ahol kényelmesen alá lehet állni, és karácsony éjjelén csókoljuk meg alatta a kedvesünket, hogy a szerelmünk továbbra is lángoljon. 

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: gyertya, karácsonyi hiedelmek, fagyöngy, karácsonyi teríték, karácsonyi babonák, alma felszeletelés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!