A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Már csak néhány hét, és itt az írásbeli!

A központi írásbelire való jelentkezésen már túl vagyunk, vár még egy Mikulás, egy karácsony, egy szilveszter, aztán a zord január, amikor csak tanulunk és tanulunk. Mert január 20-án meg kell írni a tesztet.

Fotó: Shutterstock.com

Nem árt tudni, hogy ha a jelentkezési lapot a határidőig be is nyújtották a vizsgaszervező intézménybe, de a tanuló mégsem tud ott részt venni a vizsgán, ahová jelentkezett, mert például elköltöztek, akkor keresni kell egy másik vizsgaszervező középiskolát, és ott az iskola igazgatójával egyeztetni arról, hogy fogadja-e a késve benyújtott jelentkezést.

Ugyancsak a vizsgát szervező iskola igazgatója dönthet arról is, hogy jogosult-e egy diák a pótló írásbeli vizsgára: pótlóvizsgát csak azok a jelentkezők írhatnak, akik a központi vizsgán, január 20-án, alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Ebben az esetben a vizsgázóknak indoklással alátámasztott írásos kérelmet kell az intézmény igazgatójához benyújtani. (A pótlóvizsga időpontja: 2024. január 30-án 14 óra.)

Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

Hogyan készüljünk a vizsgákra?

Fotó: Shutterstock.com

A fejben tárolt ismereteken kívül a legfontosabb a nyugalom megőrzése. Ha jó tündér lenne a szülő, szerezne a gyermeknek egy varázspálcát, ami megnyugtatja a felvételi napján, eloszlatná minden aggodalmát, hogy koncentrálni tudjon, és ne essen pánikba.

Ehhez a szülő varázspálca nélkül is hozzájárulhat, ha nem rémisztgeti a gyermeket azzal, hogy égszakadás lesz, ha a felvételi nem sikerül.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 12. számának 29. oldalán!)

Címkék: középiskolai felvételi, központi írásbeli, pótló írásbeli, sni tanulók a fevételin

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!