A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Isten vele, Királynő (1926-2022)!

Fotó: Shutterstock.com

Az egész világot megrázta a hír: kilencvenhat éves korában elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője, a történelem második leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. A királynő halálával végleg lezárult Európa XX. századi történelme.

II. Erzsébet szeptember 8-án Balmoralban hunyt el, családja körében. Halála előtt két nappal még személyesen fogadta az új brit miniszterelnököt, Liz Trusst, de már akkor komoly fájdalmakkal küzdött.

A trónon fia, Károly herceg követi III. Károly néven - akit majd csak egy év múlva koronáznak meg.  

II. Erzsébetet egy hétig tartó búcsúztatás után a windsori kastély Szent György-kápolnájában helyezték most férjével együtt végső nyugalomra édesapja, VI. György király emlékkápolnájában, ahol édesanyját, valamint a húgát, Margit hercegnőt is eltemették.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 18. oldalán!)

Címkék: microsoft, velencei filmfesztivál, stallone válik, síró kutyák, paul allen műgyűjteménye, afrikai elefánt született, kolodko szobrok, colin farrell, a sziget szellemei, ii. erzsébet halála

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!