A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Animal Cannibals szólt Jimmy Fallonnál

Fotó: Facebook

Már látható Mila Kunis és Kate McKinnon új vígjátéka, A kém, aki dobott engem, amelyet nagy részben Budapesten forgattak. A magyarokat pedig nem kell csábítgatni a moziba, a Jimmy Fallon műsorában Animal Cannibalst rappelő McKinnon ugyanis zsebre tett minket.

Kate elmondása alapján nagyon jól érezte magát Budapesten, bár a nyelvvel nem igazán sikerült boldogulnia, három hónap alatt sem sikerült annyi tudást elsajátítania, hogy rendelni tudjon egy étteremben.

Viszont magyar sofőrje, bizonyos Erik türelmes volt vele, és megtanította neki a banda Yozsefváros című számát, ha már hetekig a környéken forgattak.

Kate ötös tanulónak bizonyult, lenyűgöző kiejtéssel adta elő a dalt a show-műsorban, ezzel pedig a pesti popkultúra himnusza történelmet írt.

Az „istenek kezei” tartják Vietnam Aranyhídját

Két óriási betonkéz emel a magasba egy aranyszínű „fonalat” a közép-vietnami Danang városhoz közeli hegyekben. Az „aranyhíd” nevű építményt nyár elején avatták fel, és már most óriási népszerűségnek örvend hazájában, és azon túl is.

A Ba Na Hills nevű hegyi üdülőfalu közelében futó, 150 méter hosszú hidat turisták ezrei keresték már fel átadása óta, mely több mint ezer méterrel a tengerszint felett húzódik, pazar kilátást nyújtva a környékre.

A híd olyan, mintha „az istenek hatalmas kezei emelnének ki egy aranyszálat a földből” – mondta Vu Viet Anh, a tervezőcég munkatársa, aki nem hitte, hogy ekkora siker lesz az építmény.

Mozizás kétezer láb magasan

Fotó: Paramount Pictures

Kétezer szerencsés élete talán legfantasztikusabb mozis élményén van túl, ők azok, akik jegyet szereztek a Paramount stúdió által meghirdetett Mission: Impossible – Utóhatás című film különleges vetítésére.

Az eseményt a filmben is több jelenetnek helyet adó, norvégiai Szószék-sziklán tartották, mely kétezer láb, kb. 600 méter magasan található. A rajongóknak nagyon gyorsnak kellett lenniük a jelentkezésnél, de megpróbáltatásaik valójában csak a vetítés napján kezdődtek.

Akik végül átvették belépőiket, azokra komoly túra várt: kétórás hegymászás fel, és kettő vissza, mindez a félhomályban, mivel a kezdést este 11 órára hirdették meg. Tom Cruise bánhatja, hogy a promóciós turnéja miatt kihagyta a banzájt.

II. Erzsébet, a divatdiktátor

A neves társasági magazin, a Tatler idén is közzétette a legjobban öltözöttek listáját, melyet nem más vezet, mint a 92 éves II. Erzsébet királynő. 

Ruháinak, színgazdagságának és a virágminták iránti lelkesedésének köszönhetően még Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné sem tudta lekörözni az uralkodót, pedig a hercegnét is méltatták, főképp mert „újrahordja ruháit”, és nemcsak exkluzív márkák, hanem megfizethető áruházláncok termékeit is viseli.

A harmincas listán szerepel még Meghan Markle, Harry herceg újdonsült hitvese, aki a májusi esküvőn viselt Givenchy ruhájával „elvarázsolta” a magazint; Kamilla cornwalli hercegné, a trónörökös, Károly herceg felesége; és nagy meglepetésre, az ötéves György herceg is, aki a „Róbert Gida-féle sikk” kiváló példája rövidnadrágjaival, térdzoknijával, ingecskéivel.

A hírességek közül Amal Clooney-nak, George Clooney jogász feleségének, Dua Lipa énekesnőnek, Stella McCartney divattervezőnek, és Lily James színésznőnek is sikerült bekerülnie az illusztris társaságba.

Holnap suli, irány az ágy!

A nyári szünetben az egyik legjobb dolog a gyerekek számára, hogy este később fekhetnek le, hajnalban pedig nem csörög a vekker.

A kisebbeknek kilenc–tizenkét óra, a tinédzsereknek pedig nyolc-tíz óra alvásra van szükségük, ehhez viszont vissza kell szokniuk a korábbi menetrendjükhöz, ami hetekbe is beletelhet, ezért érdemes lehet a sulikezdés előtt fokozatosan visszatérni a régi rutinhoz.

A könnyebb átállás érdekében a már jól bevált menetrendet hétvégén sem lenne szabad felborítani.

A lefekvéshez készülődés kész tortúra a szülőknek, sokan pedig ott hibáznak, hogy nem hagynak időt a gyerekeknek arra, hogy lenyugodjanak, melyhez tökéletes recept a lefekvés előtti fürdés vagy a meseolvasás.

A tiniknél pedig két órával a takarodó előtt kütyüstopot kellene bevezetni, bármennyire is lehetetlen küldetésnek tűnik.

Kávéval a hosszú életért

Fotó: Shutterstock.com

Egy új kutatás, mely a JAMA Internal Medicine-ben jelent meg, azt állítja, hogy még a napi 8 csésze kávé sem minősül károsnak. A felmérésen félmillió brit felnőttet vizsgáltak, és az eredmény szerint a kávézók akár tíz évvel is tovább élhetnek, mint „koffeinmentes” társaik.

A kávéban található antioxidánsok hozzájárulhatnak a daganatos betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, a gyulladásos és a májbetegségek kockázatának csökkenéséhez, az új kutatás szerint pedig már a magas vérnyomást sem lehet egyértelműen összefüggésbe hozni a kávéval.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által is közölt 2015-ös kutatás szerint, melyet az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság végzett el, 400 mg-os napi koffeinmennyiség az, ami nem káros egy felnőtt emberi szervezetre, ami 5 kapucsínónak felel meg.

Azonban a koffein könnyen túladagolható, ha ezenfelül csokoládét, teát, esetleg energiaitalt is fogyasztunk, melyek szintén tartalmazzák a sokak által imádott „életerőt”. Túladagoláson a napi 600 mg-ot meghaladó koffeinfogyasztást értjük, melynek számos kellemetlen tünete lehet, az émelygéstől kezdve a hányingeren át a szédülésig. 

Címkék: ii. erzsébet, vietnám, aranyhíd, jimmy fallon, a kém, aki dobott engem, animal cannibals, yozsefváros, kata mckinnon, mila kunnis, koffein túladagolás, zöld kávé, mdosz

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!