A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

II. Erzsébet királynő magyar diákoknak írt levelet

Fotó: Shutterstock.com

II. Erzsébet levelet küldött a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium angol két tannyelvű osztály végzőseinek. A diákok tanulmányaik során nagy rajongói lettek a királyi családnak, az elmúlt években több levelet, képeslapot is küldtek II. Erzsébetnek.

A legutóbbit fel is olvasták a királynőnek, aki ezúttal válaszolt is, és egy személyes hangvételű levelet diktált udvarhölgyén keresztül a szombathelyi diákoknak.

Az iskola Facebook-oldalán írta le, hogy a királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. Így került az angolos osztály levele is a királynő elé.

A megtisztelő választ a diákok teljes meglepetésként, utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a ballagási tarisznyájába. Ez az útravaló mindenki számára igazi különlegességgel bírt.

Több mint 50 millió fát ültettek egy app segítségével

Egy mobilalkalmazáson belüli játékkal szoktatja a felhasználóit a környezetbarát mindennapokhoz az Alipay, ami az egyik legnépszerűbb kínai mobil és online fizetési platform. Az Ant Forest programot 2016-ban mutatták be, és gyorsan hatalmas sikert ért el.

Nyomon követi a felhasználók mindennapi tevékenységét, a környezetbarát megoldásokat, ráadásul az online fizetést, vagy a környezetkímélő közlekedési eszközök használatát úgynevezett virtuális zöldenergiává alakítja át.

Külön pontozzák az olyan ökotudatos döntéseket, ha például valaki nem kér műanyag evőeszközt az online megrendelt étel mellé. Ha a felhasználó egy bizonyos mennyiségű zöldenergiát elér, a nevében egy fát ültetnek el Kína valamelyik sivatagos részén.

Ennek eredményeként tavaly év végéig több mint 400 millióan csatlakoztak a közösséghez. És a felhasználók pontgyűjtésének eredménye eddig több mint 55,5 millió elültetett fa.

Babyboom Hollywoodban

Fotó: Shutterstock.com

Bombaként robbantak a babahírek a sztárvilágban. A rajondók számára egy New York-i filmpremieren derült ki, hogy Blake Lively ismét gyereket vár Ryan Reynoldstól.

Mivel a színésznő az utóbb időben visszavonult a nyilvánosságtól, és a többi sztárral ellentétben a közösségi médiát sem annyira használja, sokakat meglepett a hír, hogy ismét várandós.

A pár egyébként jól felosztja egymás között a munkát: mindig csak az egyikőjük forgat, hogy a másik tudjon a gyerekekkel foglalkozni. Blake-nek és Ryannek ugyanis már van két gyereke: a 4 éves James és a 2 éves Inez.

A szépséges Keira Knightley Párizsban, a Chanel egyik eseményén, már nem titkolta tovább, hogy babát vár. A 34 éves színésznő és James Righton már hat éve házasok, és van egy négyéves lányuk, Edie, aki valószínűleg már nagyon várja a kistesó érkezését.

A kutyák tudnak olvasni az emberi arcról

Az már ősidők óta ismert tény, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Most kutatók azt is bebizonyították, hogy miért is van ez.

Marc Bekoff és Jessica Pierce nemrég megjelent könyvében annak a fontosságát hangsúlyozták, hogy azok az emberek, akik egy kutyával élnek együtt, szinte megtanulják ’a kutyák nyelvét’, jó esetben ’folyékonyan beszélnek kutyául’.

Ez nem is lehet máshogy, hiszen az eb minden rezdülését ismerni kell, hogy tudjuk, mikor mit szeretne. Csakhogy ez fordítva is igaz.

Kutatások szerint a kutyák különös figyelmet szentelnek az emberi arckifejezéseknek, pont azért, mert nekünk, embereknek nincs olyan fülünk vagy farkunk, amellyel kommunikálhatnánk.

A kutyák és az emberi arckifejezések témájával foglalkozó tudósok azt állapították meg, hogy a kutyák képesek megkülönböztetni a boldog és dühös emberi arcokat.

Ezért sem mindegy, hogy mikor milyen állapotban akarunk kedvencünknek enni adni, vagy épp játszani. A negatív érzelmek a kutyákra is hatnak, és ez rájuk sincs jó hatással. Éppen ezért a kutyák is jobban szeretik a mosolygós emberi arcokat.

Rami Malek gonosz lesz a legújabb Bond-filmben

Az Oscar-díjas Rami Malek alakítja a gonoszt a 25. James Bond-filmben, míg Ana de Armas kubai színésznő a női főszereplője lesz a kultikus filmnek. Cary Fukunaga, a film rendezője a Karib-tengeri szigeten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Rami Malek a James Bond-filmben lesz újra látható a mozivásznon.

A legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat márciusban nyerte el a színész Freddie Mercury megszemélyesítéséért a Bohém rapszódia című filmben.

Malek csak videoüzenetben volt jelen a sajtótájékoztatón, de azt elmondta, hogy mindent elkövet majd, hogy Bondnak ne legyen könnyű dolga. Az egyelőre még cím nélküli részről az is kiderült, hogy Daniel Craig utoljára ölti magára a 007-es szmokingját.

A Bond-filmek producere, Barbara Broccoli szerint az új film nyitányában James a titkosszolgálattól való visszavonulása után Jamaicában élvezi az életet, de természetesen ez nem tart majd sokáig.

Bond régi CIA-s barátja, akit Jeffrey Wright alakít, visszacsábítja az ügynököt egy utolsó akcióra, hogy egy elrabolt tudós nyomába eredjenek, és megmentsék a világot. Az új akciófilm 2020-ban kerül a mozikba.

Munkába állt az első robotzsaru

Fotó: SRI International

Biztonságosabbak lehetnek a jövőben a közúti ellenőrzések, állítja az SRI International, amely igazoltatáshoz fejlesztett ki egy robotot. Ezzel a technológiával a hús-vér egyenruhások munkáját szeretnék segítni, persze még csak teszt jelleggel.

A sapkával, kamerával és ’arccal’ rendelkező robot nem önállóan működik, egy rendőrautóra van csatlakoztatva, és sínen továbbítva lehet a megállított kocsihoz küldeni. Az SRI szerint évente rengeteg rendőr kerül bajba, amikor igazoltatni próbálnak egy járművet, főleg ha veszélyes személyek ülnek benne.

A robotzsaru viszont nagyobb biztonságot jelenthet, hiszen a sofőrrel és az utasokkal is rajta keresztül kerül kapcsolatba a járőr. A robotot kamerával, hangszóróval és mikrofonnal is ellátták, így az igazoltatás alatt lévő személy látja, ki állította meg, és beszélni is tud vele.

Bár a készítői szerint nem a rendőrök lecserélése a cél, több olyan dologra is felkészítették, ami eddig az emberek feladata volt. Például: képes beolvasni a vezetői engedélyt, ha pedig indokolt, büntetést is tud írni.

Harminc cápa pusztult el egy akváriumban

Döbbenetes szám: nyolc év alatt harminc, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) által a sebezhető fajok közé sorolt pörölycápa pusztult el Franciaország legnagyobb akváriumában, a Boulogne-sur-Merben található Nausicaa Nemzeti Tengeri Központban.

Az intézmény ellen hétfőn keresetet nyújtott be a tengeri élővilág védelméért dolgozó civil szervezet, amely szerint az akváriumban nem tartják be a fogságban élő vadállatok tartására vonatkozó előírásokat.

A Nausicaa 2011-ben fogta be az első cápáit Ausztrália partjainál, mostanra pedig az összes ott tartott pörölycápa elpusztult. Az utolsó éppen májusban.

Az akvárium közlése szerint az állatok halálát gombafertőzés okozta, a Sea Shepherd viszont úgy tudja, több hal egymást falta fel. Az akvárium egyébként 3 millió eurót költött a pörölycápaprojektjére.

Megszületett Harry herceg és Meghan hercegné gyereke

Fotó: PuzzlePix

Vége a találgatásoknak! Május 6-án világra jött a brit uralkodói család legifjabb tagja, Meghan és Harry első gyermeke, aki fiú lett. Meghan hercegnénél a hajnali órákban indult be a szülés, és a kicsi 7 font és három uncia, vagyis körülbelül 3260 gramm súllyal jött a világra 5 óra 26 perckor.

Az ifjú apuka először a windsori rezidenciájuknál összegyűlt újságíróknak adott nyilatkozatot. „Anya és bébi is jól vannak. Ez a legcsodásabb élmény, amit csak átélhettem. Hihetetlen, hogyan képesek erre a nők. Nagyon hálás vagyok a támogatásért. Elképesztő és nagyon büszke vagyok a feleségemre!” – mondta Harry herceg, aki olyan boldognak érezte magát, mint talán még soha. 

A kis herceg az Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet kapta. A nyilvánosságra hozott nevek közül egyik sem szerepelt a londoni fogadóirodák által eddig favoritnak tartott lehetőségek között.

Alaposan melléfogtak a britek a Jamessel, Arthurral és Spencerrel is. A kisfiú egyébként a brit trónöröklési rendben a hetedik helyet foglalja el: közvetlenül édesapja és András yorki herceg között.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!