A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kanáriktól hangos a ház

Ha valaki örök tavaszt szeretne varázsolni az otthonába, szerezzen egy pár aranysárga kanárit.

Fotó: Shutterstock.com

A kanári is szerelemmadár, egyetlen társa mellett éli le az életét, így aztán kegyetlenség lenne csak az egyiküket megvenni az üzletben. Ha egyedül marad, egyre szomorúbb lesz, egyre némább, és talán meg is hal.

Ha viszont ketten vannak, egész nap csivitelnek és táncolnak. Szívmelengető érzés a közelükben lenni. Ám ha igazán boldog otthont akarunk teremteni a számukra, akkor egy egész raj kanárit illik beszereznünk, mert az az igazi boldogság, ha a társaival nagyobb csoportot alkothat.

Nem beszél emberül

Ha fajtársaival együtt élhet, akkor az éneklés és csivitelés, a tánc és a játék arzenálját vonultatja fel. A kanári, bár nem beszélő madár, a legváltozatosabb hangokkal és hangszínekkel, ráadásul testbeszéddel juttatja kifejezésre érzéseit.

A hím madár például sajátos tánccal próbálja lenyűgözni szíve választottját. Órákig is elnézi az ember ezt a vicces, férfiasnak álcázott mutatványsort, amit a kis hím a kedvese szíve elnyeréséért lejt. Mivel a kanári rendkívül békés kis teremtés, esetenként akár más madarakkal is együtt tartható, de jó, ha megkérdezzük a madárszakértőt az üzletben, hogy melyik fajtával jön ki.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 10. számának 68. oldalán!)

Címkék: kanári, énekes madár, kalitka, szeelemmadár

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!