A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jobb agyféltekés rajzolás a tehetség szolgálatában

Melyik szülő ne szeretné, hogy gyermeke sikeres, boldog, felszabadult, kreatív és kiegyensúlyozott legyen? Az ezekhez szükséges képességek fejleszthetőek.

Mi köze van az önbizalomnak a rajzoláshoz?

A mostanra már szélesebb körben ismert ’jobb agyféltekés rajzolás’ a vizuális képességek fejlesztésén keresztül különösen alkalmas a gyerekek komplex fejlesztésére.

A jobb agyféltekés rajzolás egy olyan, Betty Edwards által kidolgozott módszer, amely a gyakorlatba ülteti át az agykutatás rajzolással kapcsolatos eredményeit. Az egyszerű gyakorlatok segítségével nem csupán a rajzkészségben áll be ugrásszerű fejlődés. Az új rajzolási technikák elsajátításán túl fejlődik a gyerekek megfigyelő és problémamegoldó képessége.

Nagy mértékben javul az önbizalmuk és önértékelésük. Javulnak a társas kapcsolataik, felerősödik a ’bármire képes vagyok’ érzés. A megtanult technikák használatával könnyebbé válik a tanulás, és ez a tanulmányi eredmények javulásában is megmutatkozik.

Amikor a gyermekünknek keresünk nyári programot, jó választás lehet egy jobb agyféltekés napközis rajztábor. Előnye, hogy nem igényel semmilyen előzetes tudást, különleges képességeket, tehetséget, mégis pár nap alatt hihetetlen fejlődést eredményez.

A tábor ideje alatt a gyerekek olyan rajztudásra tesznek szert, hogy alkotásaikkal a közvetlen környezetüket is meglepik. Kreativitásuk javul, nő a koncentrációs készségük és az alkotókedvük.

A táborban abszolút stresszmentes környezetben, a megszokottól eltérő módon találkoznak a világgal. A rajzolás ettől kezdve egy olyan eszköz lesz a kezükben, amely segítségével a személyiségük is pozitív irányba fejlődik.

Bába Ildikó

oktató, tehetségsegítő szakértő
www.dekorka.hu

Címkék: jobb agyféltekés rajzolás, gyerektábor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!