A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jazz+Az 20 év után is őszintén tudnak együtt zenélni

A lányok akarták jobban, de igazából Geszti Pétert sem nagyon kellett arról győzködni, hogy húsz év után újra összeálljon - egy koncert erejéig - a legendás Jazz+Az. A zenekar teljes klasszikus felállásban: Kozma Orsival, Váczi Eszterrel, Behumi Dorottyával, Geszti Péterrel és Dés Lászlóval 2020. január 17-én ad koncertet a Budapest Arénában.

Fotó: Forrás: Broadway

  • Ahogy így rátok nézek, olyan, mintha nem is húsz év, csak mondjuk kettő telt volna el a Jazz+Az felbomlása óta. Mi történt veletek azóta?

Váczi Eszter: Szülők lettünk, ezt mindenki nevében mondhatom. Én a jazz tanszak után elvégeztem az arabisztika szakot az ELTE bölcsész karán. Ez egy fontos irány számomra, de továbbra is a zene játssza a  főszerepet az életemben.

A Jazz+Az 1997-ben jött létre Geszti Péter ötlete nyomán. Az 1997-es A miniszter félrelép, majd az 1999-ben bemutatott Kalózok című magyar filmekhez kellett zenét alkotni, ebből indult az egész. Geszti Péter írta a szövegeket, Dés László a zenét, és vokalistának három fiatal, akkor még ismeretlen énekesnőt kértek fel: Kozma Orsolyát, Váczi Esztert és Behumi Dórit. Összesen két albumot adtak ki, majd 2000-ben egy búcsúkoncertet követően feloszlottak.
Már a Jazz+Az éveiben is énekeltem a Szörp nevű acid jazzt játszó zenekarban, és mivel mindig is vágyam volt, hogy szerzőként, szövegíróként egy színvonalas zenei világot alkossak, Váczi Eszter Quartet néven saját zenekart alapítottam.

Eddig négy lemezünk jelent meg. És ugyan hárman háromfelé jártuk, járjuk útjainkat, 20 év alatt megmaradt a nem csupán jó, nagyon jó barátság.

Kozma Orsi: Tényleg nem szakadtunk el egymástól. Sőt, valahogy úgy alakult, hogy mind a hárman szinte egy időben állapodtunk meg. Nekem is születtek gyerekeim, ikrek, a lányok már hatévesek. Közben elkészítettem négy szólólemezt és három jazzlemezt.

A Jazz+Az után a Cotton Club Singersbe kerültem, de hét év után kiváltam, és elkezdtem a saját utamat járni Szakos Krisztián zeneszerzővel. A lányok annyira az életem részei maradtak, hogy amikor ezt a döntést meghoztam, tőlük kértem tanácsot.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 8. oldalán!)

Címkék: koncert, dés lászló, jazz az, geszti péter, behumi dóri, váczi eszter, kozma orsi, budapest aréna

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!