A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hé, pocok, van neked embered?

Réges-régen, amikor a vakond még kertészgatyát hordott, csuda dolog történt az erdőben. Egy viharos reggel után egy ember, aki a fán próbálta átvészelni a villámlást, lemászott a földre. És meglátták őt az állatok.

Fotó: Shutterstock.com

Összebújt a sok kis állat, nézegette az embert, és így szólt: – Nézd már, hogy emelgeti a kis lábát, hogy mozgatja az orrát, milyen szőrös, milyen mókás, de cuki!

És úgy döntöttek, hogy megtartják maguknak. Szinte nem is volt olyan pocok, mókus, patkány, egér, kutya, macska, csótány, nyuszi, kígyó, csincsilla, bolha és hörcsög, akinek ne lett volna azután embere. Megtanították mindenféle trükkre, például, hogy hogyan kell magot szedni, husit sütni, meleget csinálni, és boldogan éltek az emberükkel.

Kiűzetés a paradicsomból

De aztán, ahogy telt-múlt az idő, és az ember már annyi trükköt megtanult, hogy csak na, úgy döntött, hogy többé nem osztozkodik a magokon meg a cukorrépán, és megsütötte a nyuszit ebédre, a macskát az egérre uszította, a kutyát a macskára, a patkányt és a kígyót kifüstölte, a pockokat és egereket pedig kísérleti laboratóriumokba zárta, vagy csak simán agyoncsapta. És így éldegélt magányos csótánytalanságban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 1. számának 61. oldalán!)

Címkék: kígyó, tengerimalac, yorkshire terrier, csincsilla, kisállatok a lakásban, patkány, ketrec, animal planet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!