A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hajbajok és gyógyításuk

Gyakori probléma, hogy ha valami bajunk van, az meglátszik a hajunkon. Elvékonyodik, hullani kezd, zsírosodik, korpásodik a hajunk. Olykor ez az első tünete annak, hogy szervezetünkben valami nem működik jól. Ilyenkor öngyógyítás helyett szakképzett hajgyógyász segítségére lehet szükség, aki a vizsgálatot és kezelést speciális fejbőr-kozmetológiai gépekkel és módszerekkel és biológiailag aktív hatóanyagokkal végzi.

Fotó: Fejér Gábor

Legfontosabb a diagnózis

Novotni Gabriella hajgyógyász, mesterfodrász 20 éve gyógyítja a különböző haj- és fejbőrproblémákkal hozzáfordulókat. Azt mondja, hogy a legfontosabb a pontos diagnózis. Ennek felállításához mikrokamerás vizsgálatot végez.

A mikrokamerás vizsgálat során kétszázszoros nagyításban a fejbőr, hajgyökér és hajszálszerkezet állapota is ellenőrizhető. A fejbőr-kozmetológiai módszerrel és anyagrendszerrel speciálisan, egyénre szabott kezeléseket állíthat össze.

- A hajgyógyász – mondja a szakember – belső problémákra is rávilágíthat, mert a fejbőrünk jelzi testünk és lelkünk működési zavarait. A felborult hormonális, érzelmi egyensúly ugyanis hajhulláshoz, foltos kopaszodáshoz, korpásodáshoz, hajritkuláshoz, zsírosodáshoz, seborrheás fejbőrhöz vezethet.

Ha azt vesszük észre magunkon, hogy megváltozik a hajunk minősége, színe, tartása vagy vastagsága, annak biztosan oka van. Az ok lehet valamilyen érzelmi megrázkódtatás, például szeretett családtagunk elvesztése. De akár egy válás, szakítás is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 42. oldalán!)

Címkék: gyulladás, hajhullás, korpás haj, roncsolt haj, hajproblémák, hajgyógyászat, dht

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!