A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fuss, csak fuss!

Én sem kerültem el a kezdő futók hibáját. Nekem is volt kétféle pulzusmérő órám, beruháztam fülhallgatóba, vettem kézre szerelhető telefontartót, lábra biggyeszthető fényvisszaverő csíkot, hosszas mérlegelés után döntöttem (amúgy fillérekbe kerülő) derékra szerelhető cipzáros zseb mellett, és így tovább. Mára ezekből alig van valami rajtam és velem.

Fotó: Shutterstock.com

Valamiért az ember eleinte azt gondolja, hogy a futáshoz mindenféle ketyerék és kegytárgyak szükségeltetnek. Mintha azok adnák az erőt, mintha azokon múlna, hogy a megtett métereket, kilométereket egyszerűen felfalja. Nem ragozom, pontosan ugyanebben hitten én is.

Arról nem beszélve, hogy egy nőt mindig lelkesít, ha valamit vásárolhat, ebben az esetben pedig még ki is húzhatja magát büszkén, hiszen a pénzköltés szigorúan nemes célokat szolgál. Vagy majdnem azt.

Szóval roppant könnyű meggyőzni önmagunkat arról, hogy a legújabb, legfényesebb és legnagyszerűbb valamire nagy szükségünk van, vagy lesz. Már amennyiben az első használat után nem feledkezünk meg róla - örökre. 

Legelőször egy pulzusmérő órát akartam. Mert az bizony tényleg fontos. Jó, ha tudja az ember, mikor lépi át a határértékeket, mikor gyorsul fel úgy a szívverése, mint kamaszlány-korában (csak most egy kisebb emelkedő kapcsán), segít abban is, hogy mikor kell lassítania.

Eleinte nem bízunk magunkban, miért is bíznánk, nincs rutin, fogalmunk sincs arról, hogy a 160-as pulzust mikor érjük el, hogy mikor lép a szervezetünk zsírégestéből erősítő fázisba. Az óra segít, megmond, figyelmeztet, irányt ad.

Igen ám, de milyen legyen?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 32. oldalán!)

Címkék: futás, gps, pulzusmérő óra, futós applikáció, okosóra

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!