A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Felkészülés a központi felvételire

Tik-takk, közeleg a nagy nap, a központi írásbeli napja. Igaz, megelőzi egy karácsony meg egy szilveszter, de aztán jön a január 20-a, és a diákok bevonulnak a középiskolákba magyart és matekot írni.

Fotó: Shutterstock.com

Hogy melyik iskolába, az nem számít. Amelyik tart központi írásbelit, oda be szabad menni tesztet írni, ha előzőleg jelentkezett az ember. A legegyszerűbb, ha a hozzánk legközelebbi, legkönnyebben megközelíthető suliba megyünk, annál kevesebb a bonyodalom.

Új év, új suli!

A központi írásbeli felvételi vizsgát 2024. január 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor tartják minden felvételiző számára. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon vizsgáznak a nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba jelentkező, és a kilencedik osztályba készülő diákok is. Amennyiben erről a vizsgáról valamilyen komoly, igazolható indokkal, például betegség miatt lemarad az ember gyereke, 2024. január 30-án, délután 14 órakor pótló központi felvételi vizsgát tehet. Vigyázat, több lehetőség nem lesz a központi felvételi megírására.

Az írásbelire jelentkezni kell!

A középiskolai felvételi írásbeli vizsgájára abban az iskolában kell jelentkezni, ahol a diák meg szeretné írni a tesztet. Ehhez szükséges az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tanulói jelentkezési lap. A vizsgát bármelyik vizsgaszervező középiskolában meg lehet írni, attól függetlenül, hogy utána jelentkezik-e az intézménybe a diák.

Fontos, hogy az írásbelire való jelentkezés nem egyenlő a kiválasztott középfokú iskolákba való jelentkezéssel. A jelentkezési határidő 2023. november 30.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 11. számának 30. oldalán!)

Címkék: központi felvételi 2024, felvételi pontszámok kiszámítása, határidők a középiskolai felvételihez

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!