A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Erősödj velünk 8 gyakorlattal!

Ahogy mondani szokták, a nyári forma télen készül, de ne csüggedj, soha nem késő elkezdeni az erősítést és a mozgást! Még karanténban sem! Adunk pár tippet ahhoz, hogy milyen feladatokkal indíts, ha esetleg nem tudnád, hogy is kezdd el.

Fotó: Shutterstock.com

Ebben a cikkben összeszedtünk pár feladatot, amelyekkel az egész testedet át tudod mozgatni, és ha rendszeresen, kitartóan végzed őket, akkor egy kis idő múlva az eredményük is látszani fog. Javaslatunk: ha egyben szeretnéd végigcsinálni az egész kört, akkor 40 másodpercig végezz minden a gyakorlatot, majd 20 másodpercig pihenj, készülj fel a következőre.

Egy kör nyolc feladatból áll, ha végeztél mindegyikkel, és úgy érzed, hogy szívesen folytatnád, kezdd elölről, de előtte pihenj két percet! Amire szükséged lesz, az két félliteres vagy annál nagyobb kiszerelésű vizespalack és egy szabad falfelület. Hogy miért, rögtön kiderül!

Az első legfontosabb lépés: minden edzés előtt melegíts be, hogy elkerüld az esetleges sérüléseket! Ha kell egy kis segítség, hogy milyen jó bemelegítő feladatokkal tudnál kezdeni, látogass el a ridikul.hu oldalra vagy a Ridikül Facebook-oldalára, itt megtalálod a kapaszkodókat. 

Alkartámasz

A kiinduló helyzet egyszerű: menj le fekvőtámaszba, majd engedd le magad az alkarjaidra. Ekkor kezdődik a feladat: tartsd magad ebben a pózban 40 másodpercig. Végig figyelj arra, hogy feszüljön a feneked, és feszüljön a hasfalad is!

Ne emeld a csípődet az égbe, mert úgy nem erősödik a törzsed, és ne is engedd túl közel a talajhoz, mert úgy viszont könnyen megsérülhetsz. Nem baj, ha nem tudod végigcsinálni, de próbáld meg minél tovább tartani magad. Ha nem menne, akkor leteheted a térdeidet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 5. számának 46. oldalán!)

Címkék: hegymászás, kitörés, biciklizés, edzés karanténban, hasprés, falhoz ülés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!