A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Elég szép vagyok?

Örök probléma a külső, hiába rohanunk át évezredeken. Minden kornak megvolt a szépségideálja, akire a nők (férfiak) hasonlítani akartak, hogy megfeleljenek egymásnak.

Fotó: Shutterstock.com

A mai nők egyre gyönyörűbbek, hosszú a hajuk, hosszú a szempillájuk, húsos az ajkuk, hibátlan a bőrük, dús a keblük és vékonyak, miközben nem öregszenek. Hogy lehet ez?

Egy kis vágás, egy kis szúrás

Olyan szomorú a gyönyörű világsztárokat látni a filmeken megváltozott, merev, de puffadt mosollyal, eltorzult arcformával, márvány homlokkal. Küzdenek az idővel, és ahelyett, hogy engednék, hogy az életük minden öröme és bánata visszaragyogjon az arcukról, szoborrá műttetik magukat.

Mit üzen a szépségük? Kiteljesedettséget, elégedettséget? Vagy épp a görcsös rettegésről mesél, hogy elveszítik az egyetlen és legfontosabb kincsüket, a vonzerejüket?

Egyformák vagyunk

Szépnek lenni áldás vagy teher? Sikeresebbek-e a szépek, boldogabb-e a magánéletük? Egyáltalán, ki mondható szépnek, és tudatában van-e annak, hogy az? A mai kor kozmetikai és sebészeti technikáival egyre jobban hasonlítanak egymásra a nők. Ugyanazt az arcformát, szájformát, szemformát vágatják, festetik, szilikonoztatják magukra.

Na és a férfiak? Vannak a kigyúrtak (vagy felfújtak), a férfijelleget nélkülöző, zavarbaejtően ápolt metroszexuálisok, meg az informatikusok. (Elnézést az enyhe túlzásért.) De vajon melyikük vágyik valóban testestül, és főleg lelkestül egy egyformára szabott-varrott és sminkelt nőre?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 1. számának 48. oldalán!)

Címkék: önbizalom, szépség, egyensmink, arc szabászat, önbizalomteszt

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!