A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egyszerű és nagyszerű díszek az ünnepekre

Közelednek az év végi ünnepek, és ha a hamar sötétedő téli estéken nem a telefonunk nyomkodása viszi el minden időnket, csodaszép ünnepi díszbe öltöztethetjük a lakást. És ehhez nem kell ám mélyen a zsebünkbe nyúlnunk: lehet, hogy minden van hozzá otthon!

Fotó: Fejér Gábor

Őszi termések, toboz, fenyő- és csipkebogyóág. Vattalabda, tortapapír és az idén nem használt karácsonyfadíszek. Színes szalagok, némi tüll, alufólia, pattogatott kukorica, fahéjrudak.

És ha még némi tűződrót és egy ragasztópisztoly is van otthon, minden a rendelkezésünkre áll, hogy elkészítsük a karácsonyi dekorációt, ami díszbe öltözteti a szívünket is az ünnepváráshoz – hiszen már várakozni is öröm, nem igaz?

Nálunk ilyenkor lekerül a gardróbszekrény tetejéről a „karácsony” feliratú doboz. Amiben nemcsak a karácsonyfadíszeket őrzöm, itt vannak a ragasztók és a cakkos olló, a csomagolószalagok, az illatmécsesek, egy arany- és egy fehér csillámos hóspray.

És persze minden más is idekerül egész évben, amiből ünnepi dekoráció lehet, ide dobtam be például azt a háromméternyi aranyszínű selyemszalagot is, amely egy születésnapi ajándék csomagolásával érkezett.

MI KÉSZÜL EBBŐL AZ IDÉN?

Hűtőszekrény hóember

Fekete és piros mágnesek segítségével hóemberszemet, -orrot, -gombokat kap a hűtőszekrény. Igazán a felülfagyasztósnak áll jól.

Borospohár gyertyatartó

Idén kék-arany lesz a karácsonyfa, vagyis az ezüstgömbökkel telerakok egy borospoharat – vagy többet – fejjel lefelé fordítom, és a talpára ragasztok egy mécsest. Kész az ünnepi asztaldísz.

Befőttesüveg mécses

Egy kis ragasztót kenek egy befőttesüveg szája köré kívül-belül, tányérba öntök némi nagy szemű, hófehér tengeri sót, és belenyomom az üveg száját.

Aztán megtöltöm az üveget kb. 3 cm magasan ugyanezzel a sóval, és ügyesen belepottyantok egy teamécsest (a hosszú szárú grillcsipesz segít).

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 31. számának 58. oldalán!)

Címkék: otthon, ünnep, karácsony, diy, dekorálás, ünnepi dekoráció

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!