A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bársonyos ősz

Az őszi luxus legizmosabb képviselője a bársony. Érdekessége, hogy az alkalmi ruhák státuszát levetkőzte, a normális hétköznapokon is kikéredzkedik a gardróbból, és a vállunkra ugrik, hogy értekezletekre kísérjen, vagy prezentációkon mutassa meg, mennyire csinosak vagyunk benne, még az esti színház előtt fél nappal is.

Fotó: Getty Images

És már messze nem csak fekete! Bordó blézer, lazacszín vagy éppen lágy vanília, könnyedén leomló széles szárú nadrág, mind jönnek a hűvöskés napsütésben, és időnként még hímzéseket is magukra engednek a bársony bomberdzsekik.

Ez a bájos kétértelműség a legjobb benne: egyszerre pompás és hányaveti, farmerhoz, gyapjúhoz éppúgy párosítható, mint a csillogó lurexhez vagy a sztaniol- látszatú aranylamé kelméhez. 

Egyértelműen korszerű akkor is, ha önmagában nyírott mintás kisestélyit terveztek belőle, és akkor is, ha úgynevezett tükörbársony – könnyű gyűrött látszatú – pántos koktélruhát, mondjuk „döglött” rózsaszínben. Ez utóbbit egy külföldi bemutatón láttam a divatra szakosodott tévécsatornán. Karamell árnyalatú garbót húzott alá a tervező.

Abszolút lenyűgöző párosítása ez az olcsónak és a drágának, lényeg, hogy magától értetődő természetességgel viseljék.

Mondhatnám, hogy számomra a legvonzóbb a palackzöld bársony, sőt, a palackzöld bársony nadrágkosztüm, mert idén az is visszatért a kifutókra, de nem teszem kötelezővé saját diploma-átvevő szettemet a múlt századból, amely már akkor is nagyon menő volt, fehér nyakkendős selyembúzzal. Palvin Barbarán ma is simán Vouge-címlap lehetne, legfeljebb a nadrágom érne a vádlijáig.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!