A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bármilyen csoda megtörténhet!

Habár fontos szerepe van életében a fegyelmezettségnek, az önuralomnak, a célokért való kemény küzdelemnek, azt mondja, minden sikere mögött ott áll egy nagy, szenvedélyes, olaszos temperamentumú család, és az összetartás esetükben nem csak szólam, tényleg imádják egymást. Úgyhogy a karácsony igazi önfeledt ünneplés náluk, még a cukorral készült mézeskalács sem tiltólistás Béres Alexandráéknál.

Béres Alexandra
Fotó: Pitrolffy Zoltán

Van, aki már szeptemberben az asztali díszítést tervezi, más december 23-án eszmél, és kezd vásárolgatni, te melyik típus vagy?

Inkább az első, bár épp az ilyen apróságokra, mint az ünnepi teríték megálmodása, nincs elég időm. Sokkal fontosabb számomra az, hogy mi lesz az étel, mi lesz az ajándék. Már októberben elkezdek vásárolgatni. Nem szeretem a tömeget, az elkapkodott ajándékokat. A készülődést viszont nagyon.

Sokszínűek a karácsonyaink. A férjem szülei az Egyesült Államokban élnek, ezért sokáig úgy volt, hogy az egyik évben itthon ünnepeltünk, a következőben kint. Sajnos másfél éve elvesztettük az apósomat, úgyhogy most Krisztián édesanyja jön hozzánk. Ez már önmagában is ünnep, hisz velünk lesz három hétig. A szenteste idén először nálunk lesz, anyukám is hozzánk jön, a tesómék csatlakoznak 25-én.

Emellett karácsonyozunk az anyai és apai rokonsággal is – apukám oldaláról hatalmas a család. Egy temperamentumos, olaszos famíliát képzelj el, hangzavarral, sok gyerekkel, egymás tányérjáról eszegetéssel. Imádjuk egymást, alig várjuk, hogy végre együtt lehessünk.

Úgy tudom, elváltak a szüleid. Vannak féltestvérek is?

Van édestestvérem, féltestvérem és mostohatestvérem is. Apukámék hárman vannak testvérek, mindegyiküknek van legalább két gyereke, és válások-újrakezdések is történtek, úgyhogy van olyan sógornője apukámnak, aki fiatalabb, mint én. Az unokatestvéreim is családosak.

Amikor Krisztián először belecsöppent egy ilyen családi összejövetelbe, csak kapkodta a fejét. A Béres-karácsonyok a nagy létszám miatt batyubálszerűen működnek, a helyszín is mindig változik, most az egyik unokatesómhoz megyünk.

Jó hosszú lehet az ajándéklistád.

Igen, de egyszerűsítettük a vásárlást annyiban, hogy a nagy családban csak a gyerekeket ajándékozzuk meg, és a testvérek általában összeállnak, mi a húgommal közösen vásárolunk.

A nagyobbik lányod, Panna már nyolcéves. Kiveszi a részét a készülődésből?

Még mind a ketten hisznek az angyalkában, levelet írnak neki, nem tudom, meddig tartható fenn ez a szép állapot… Szerencsére van kutyánk, úgyhogy egy kutyasétáltatás alatt bármi megtörténhet, bármilyen csoda.

Általában azok szeretik nagyon a karácsonyt, akiknek gyerekkorukban is varázslatos volt.

Igen, ez igaz lehet, nekünk gyönyörű karácsonyaink voltak. Azt az összetartást, ami ma is jellemzi a családomat, a nagyszüleim alapozták meg a feltétlen szeretetükkel. Olyan jó volt náluk lenni! Csapatostul a konyhában vagy a nappaliban tanyázni, palacsintát plafonra dobálva sütni, sokat nevetni.

Az unokatestvéreimmel testvéri a kapcsolatom. A húgom és az én gyerekeim is így nevelkednek. Panna is és Geri is – ő a húgom kisfia – azt kérték a szülinapjukra, hogy egymásnál aludhassanak. A picik is, köztük csak két hónap van. 
Orvosdinasztia a Béres család? Édesapádról tudom, hogy elismert sebész.

Nem, a felmenők között nem volt orvos, apu volt az első. Anyukám vegyész, gyógyszergyárban, kozmetikai iparban dolgozott fejlesztő analitikusként, ő is kiemelkedő a szakterületén.

Akkor voltaképpen te vitted tovább az egészségügyi vonalat: életmód-tanácsadóként, tanárként, edzőként.

Nagy dolog, hogy hagyták, én válasszam ki azt az utat, amelyen haladni szeretnék, nem terelgettek erőszakosan semerre. Jó tanuló voltam, de hagyták, hogy a sport legyen az első.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 31. számának 12. oldalán!)

Címkék: sport, egészséges életmód, nagy család, összetartás, karácsony, béres alexandra, boldog házasság, címlapsztori, összetartó család

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!