A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apuka születik

Talán nincs is nagyobb büszkeség egy férfi számára, mint amikor kiderül, apa lesz. Nyomban körbetelefonálja a haverokat, hogy egy pár korsó sör mellett bejelenthesse a nagy hírt. Kicsúcsosodott férfilétének lényege, embert nemzett erre a világra.

Fotó: Shutterstock.com

Aztán, ahogy múlnak a hónapok, és a poci egyre kerekebb lesz, a pasi fejéről a korona valahogy átcsúszik a kismamáéra. Mert ő az, aki a terhet viseli kilenc hónapon át, ő az, aki percnyi kapcsolatban áll a jövevénnyel, és tudja, mikor merre rúgott, és ő fogja világra hozni is, ami, ugye, nem kis férfimunka.

A férfiszerep itt még mindig fellelhető (nyomokban), mert ki más masszírozná a megduzzadt talpacskát esténként, ki más emelgetné a nehéz csomagokat, ki más rohanna át a városon kétszázhússzal – megdöntve a formaegyes világcsúcsot – a jajgató asszonnyal, hogy még időben a kórházba érjen.

És az asszonyka szempillarebegve bámul fel a férfira, akire számíthat, aki megmenti, aki az ő férjeura, egészen addig, míg a vajúdás be nem indul. (Egy szülőszobán zajlott riportom során tisztán hallottam, amint egy vajúdó nő a férjét és annak összes hímtársát egyszerre átkozta ki a világból, nem éppen a legszalonképesebb szavakkal a fájdalom miatt, melyet a szüléssel okoznak…)

Macsó vagy prüntyimüntyi?

Aztán, amikor a család végre kibővül, és a rokonok már mind gratuláltak, micsoda nemzés is volt ez, hogy ilyen tökéletes férfigyermek (vagy lány) másolódott eme apukából, akkor a férfiszerep valahogy hirtelen háttérbe szorul. Már nincs szükség a határozott kiállásra, a szexi ölelésekre és suttogásokra, az ötvenes karra és kockahasra, hanem csendre, gyengédségre, gügyögésre, pelusozásra, büfiztetésre és sok csikicsikire meg pocipuszira van szükség.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 5. számának 43. oldalán!)

Címkék: szülőszoba, fiatal apa, apuka születik

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!