A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apu, hogy megy be?

Jó, most nem az elefántról lesz szó, hanem arról, aki a barlangban várja őt teára, és amikor az elefánt bedugja az ormányát, hogy felszívja a teáját, jól leharapja neki. Vagyis akiről most értekezünk, az a barlangban röhögő oroszlán.

Az oroszlánból háromféle szokott lenni, van a kisoroszlán, a lány oroszlán, meg a Metro Goldwyn Mayer oroszlán, akivel kicsit sem szeretnénk összefutni egy unott vasárnap délután a körúton. Vegyük akkor sorra őket.

Fotó: Shutterstock.com

Rettegjetek, mert növök!
A kisoroszlán irtó cuki, nekem is volt egy régen plüssből, és együtt aludtunk. Pont olyan, mint egy kiscica, csak sokkal nagyobb és sárgább, de ugyanúgy tud mérgesen fújni és karmokat meresztgetni.

Az oroszlán az afrikai szavannák csúcsragadozójaként ismert, bár az ókorban Nyugat-Ázsiában, sőt még a Balkánon is gyakori volt. Jelenleg Afrikán kívül csak India egy kis területén, a Gir-erdőben maradt fenn.
Azt kell tudni róla, hogy elég anyás, két és fél éves koráig a mamahotelben él, csak ezután kezd el a hasonszőrű suhancokkal csavarogni.

A csavargás célja egy nőstényhárem becserkészése, így fordulhat elő, hogy a bölcsiből ismert jó barátok vérengző ellenséggé válhatnak egy perc alatt. A kisoroszlán élete eleinte idilli, úgy nyolc hónapos koráig őrzi őt a mama és néhány nagynéni meg unokahúg. Hordják neki a kaját, és játszanak vele naphosszat.

Azután kezdődnek csak el terapeuta rendelőjébe illő atrocitások, például akár egy egész napra is magára hagyják, amikor is előfordulhat, hogy meg lesz kajálva egy másik ragadozó által.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 52. oldalán!)

Címkék: oroszlánok életmódja

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!