A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apu, hogy megy be?

Jó, most nem az elefántról lesz szó, hanem arról, aki a barlangban várja őt teára, és amikor az elefánt bedugja az ormányát, hogy felszívja a teáját, jól leharapja neki. Vagyis akiről most értekezünk, az a barlangban röhögő oroszlán.

Az oroszlánból háromféle szokott lenni, van a kisoroszlán, a lány oroszlán, meg a Metro Goldwyn Mayer oroszlán, akivel kicsit sem szeretnénk összefutni egy unott vasárnap délután a körúton. Vegyük akkor sorra őket.

Fotó: Shutterstock.com

Rettegjetek, mert növök!
A kisoroszlán irtó cuki, nekem is volt egy régen plüssből, és együtt aludtunk. Pont olyan, mint egy kiscica, csak sokkal nagyobb és sárgább, de ugyanúgy tud mérgesen fújni és karmokat meresztgetni.

Az oroszlán az afrikai szavannák csúcsragadozójaként ismert, bár az ókorban Nyugat-Ázsiában, sőt még a Balkánon is gyakori volt. Jelenleg Afrikán kívül csak India egy kis területén, a Gir-erdőben maradt fenn.
Azt kell tudni róla, hogy elég anyás, két és fél éves koráig a mamahotelben él, csak ezután kezd el a hasonszőrű suhancokkal csavarogni.

A csavargás célja egy nőstényhárem becserkészése, így fordulhat elő, hogy a bölcsiből ismert jó barátok vérengző ellenséggé válhatnak egy perc alatt. A kisoroszlán élete eleinte idilli, úgy nyolc hónapos koráig őrzi őt a mama és néhány nagynéni meg unokahúg. Hordják neki a kaját, és játszanak vele naphosszat.

Azután kezdődnek csak el terapeuta rendelőjébe illő atrocitások, például akár egy egész napra is magára hagyják, amikor is előfordulhat, hogy meg lesz kajálva egy másik ragadozó által.

A srácok háromévesen kezdenek szakállat növeszteni, és négyéves korukban válnak ivaréretté. Ha a fater nem volt elég menő, és elűzték a falkából, akkor a kiskrapeknak itt le is áldozott, ugyanis a falka kinyírja, mivel túl sok a trónkövetelő.

Anyu, mi lesz a kaja?
A lány oroszlánok igen elfoglaltak, és több szerepnek is eleget kell tenniük. Egyrészt dolgozó nők, akik folyton vadásznak, másrészt szorgos és gondos anyák, és hiába szeretnének, alig pár hónapig tudnak csak gyesen lenni.

Az oroszlán visszatérő jelkép volt a királyi és lovagi címerpajzsokon, főként Nagy-Britanniában, ahol a Brit Birodalom szimbóluma lett. Az oroszlánok a kínai művészetben is sűrűn megjelennek, annak ellenére, hogy soha nem éltek Kínában. Nincs még egy olyan állat, melynek több figyelmet szenteltek volna a művészetben és az irodalomban. Az oroszlán már a kőkori barlangrajzokon is látható, és százharmincszor fordul elő a Bibliában.Forrás: wikipédia
Harmadrészt csábító és szenvedélyes szeretőként is helyt kell állniuk, mert a szőrös fejű oroszlánok igen nagy étvággyal bírnak, és itt most nem csak a kajára gondolok.

Hogy mást ne említsek, a párzási időszak egész évben tart, és ez még semmi, de az esős évszakban tetőzik is, főleg ha semmi jó nincs a tévében. 

Elképesztő, hogy ekkora leterheltség mellett a hölgyek túlélik a férjeiket, elélnek akár 16 évig is, míg a lusta hímek közt alig van, aki megéri a tíz évet.

Elég undok vagy ma, fater!
És most nézzük a pasikat. Az általános közvélekedés ellenére ők is vadászgatnak néha, és igen cudar módon. Nyakra támadnak, elroppantják az áldozat csigolyáját, vagy eltépik a nyaki ütőerét.

Van, hogy csapatot alkotnak, az egyik eltereli a kiszemelt vacsi figyelmét, míg a többiek nekirontanak. Olyat is tudnak, hogy nem harapnak át nyakat, hanem befogják az illető szerencsétlen orrát, míg meg nem fullad. Ilyesmi történhetett a teázni vágyó elefánttal is.

Férjnek csapnivalók, mert vagy kufircolni akarnak, méghozzá átlagban kétóránként, vagy pedig alszanak, nem kevesebb, mint napi húsz órán át. Apának is vérfagyasztók, mert ha a büdös kölyök megzavarja a délutáni sziesztát, simán kettéharapják, aztán csinálnak helyette másikat.

Címkék: oroszlánok életmódja

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!