A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, május!

Talán az év legszebb hónapja a május, vagyis az Ikrek hava. De nevezik még Ígéret havának a bőséges termésre utalva, Pünkösd havának vagy Tavaszutónak.

Fotó: Shutterstock.com

Az első májusfa

Egy 19. századi szokásgyűjtemény a májusfa eredetét így írja le: „Szent Jakab és Szent Fülöp midőn térítgetni jártak, útitársuk lett Valburga nevű szűz hajadon; ezt ebbeli cselekményét a pogányok tisztátalan személynek nyilváníták, s rágalmazták.

A leány azonban, hogy elűzze a gúnyolódókat, elővette vándorbotját, letűzte a földbe, előtte letérdepelt, imádkozott, s erre alig múlt el egy-két óra, midőn a pogányok szeme láttára leszúrt bot kizöldült.”

Segíts a kertednek!

Május közepén már szabad díszíteni a kertet. Elültethetjük az egynyári virágokat, a muskátlit, árvácskát, dáliát, körömvirágot, napraforgót. 

Felfrissíthetjük a füvet egy kis gereblyézéssel, pótolhatjuk fűmaggal, ahol gyérült, hadd öntözze az aranyat érő májusi eső. Most lehet elültetni az új gyümölcsfákat, a labdás vagy konténeres növényeket és a tűlevelűeket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 6. oldalán!)

Címkék: májusfa, májusi koncert a bazilikában, élményfürdő gyereknapon

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!