A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apró trükkök a tartós boldogsághoz

Ha megkérdezel valakit, szerinte mi kell a tartós boldogsághoz, azt fogja mondani, hogy szeretet, biztonság, anyagi javak, egészség.

Fotó: Shutterstock.com

Igaza is van, csakhogy ezek a dolgok sosem állandóak az életünkben. Ha vannak, repdesünk és boldogok vagyunk, ez igaz, de azonnal elszomorodunk, ha nincsenek. A stabil, szinte zavartalan boldogsághoz ezek a dolgok kevesek.

Ha nincs, aki szeret?

De nézzük sorban. A szeretet nagy áldás, ha van. Ha vannak szüleid, szerelmed, gyereked. Ha meghallgatnak, ha bármikor átölelheted őket, ha érzed, hogy szurkolnak neked. De mi van, ha olyan szakaszba ér az életed, hogy sem gyereked, sem szüleid, sem szerelmed? Boldogtalannak kell lenned?

Pénz és biztonság

Biztonság… Egy klassz lakás riasztóval. Nem tudom, voltál-e már nagyon szomorú és reménytelen ebben a klassz lakásban, amelynek riasztója is volt? Ugye, voltál. De ha meggondolod, egy börtöncellában is lehetsz biztonságban.

Anyagi javak? Hát, igen. Egyszer azt mondtam egy barátomnak, a pénz nem boldogít. Mire rávágta, hogy dehogynem. És nem vette észre, hogy az élete hónapok óta azért szörnyű, mert a sok-sok pénzükért acsarkodnak a válás során a feleségével, a sok-sok pénz hozta az adóhatóságot a vállalkozására, és a sok-sok pénze nem engedi, hogy elhiggye, önmagáért szereti az a valaki, akit szeret.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 2. számának 46. oldalán!)

Címkék: spiritualitás, életigenlés, tartós boldogság, hoponopo

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!