A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Alexa, a legjobb barátnőd és munkatársad

Nekünk is egyre okosabbnak kell lennünk, ha ki akarjuk használni okos eszközeink képességeit. Aki elmúlt tízéves - mondom: 10 éves - annak kicsit erőltetnie kell azt, ami valójában gyerekjáték. Egyelőre csak a telefonunk, sokak tévéje és az újabb autók okosak, de jövőre akár a kapanyél is az lehet. A mindennap használatos otthoni eszközeink biztosan.

Fotó: Shutterstock.com

Képzeld el a helyzetet, hogy a konyhádban dagasztod a tésztát, amikor csöngetnek a bejárati ajtón, és látod, hogy a gázmérő-leolvasó az. „Alexa, nyisd ki az ajtót!” – adod ki az utasítást, és dagasztasz tovább.

Amikor elment a gázos ember, rájössz, hogy nem emlékszel pontosan elkészítendő süteményed receptjére, ezért ezt mondod: „Alexa, keress túrósrétes-receptet.” Pár másodperc múlva Alexa már olvassa is neked az összetevőket.

Ha mégis úgy érzed, hogy egyik recept sem az igazi, szólhatsz Alexának, hogy hívja fel anyukádat, hiszen ő minden rétes titkát ismeri. Aztán, hogy édesanyád eligazított a teendőkben, megmondod Alexának, hogy milyen zenét játsszon neked munka közben.

Már a sütőnél szorgoskodsz, kezeden nagy, hővédő kesztyű, amikor jelzés érkezik, hogy levelet kaptál. Nagyon is érdekel az üzenet, hiszen ott akarod hagyni egyre méltatlanabb munkahelyedet, és üzenetet vársz onnan, ahol nemrég voltál állásinterjún. „Alexa, olvasd fel a levelemet!” – szólsz oda, és Alexa felolvassa.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 56. oldalán!)

Címkék: google home, okoseszközök a háztartásban, amazon alexa echo dot, google home mini, apple homepod

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!