A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Adunk a látszatra?

Egy kislány hercegnőnek, egy kisfiú pedig szuperhősnek akar látszani, és sokakat ezek a vágyak egy életen át elkísérnek. Az a kép, amit kifelé mutatunk, nem mindig egyezik a valósággal. De merjük-e vállalni a gyengeségeinket: hogyan éljük meg a leleplezést, ha kiderül, hogy nem mi vagyunk az álomnők, a szuperanyák vagy a legterhelhetőbb munkaerők?

ERNEST HEMINGWAY SZERINT JÉGHEGYEK VAGYUNK ÖNMAGUNK ÓCEÁNJÁBAN: EGYTIZED RÉSZ, AMI LÁTSZIK BELŐLÜNK, KILENCTIZED LENN VAN A MÉLYBEN.

Fotó: Shutterstock.com

„A látszat nem az igazság. Ami a szemünk előtt van, pusztán a láthatatlannak megjelenő képe. Első benyomásunk, amit érzékelünk, minden segítség nélkül, a maga természetességében gyenge alap ahhoz, hogy elbíráljuk, mi az igaz. S ez mégsem azt jelenti, hogy az igazság elérhetetlen volna a számunkra.” Klazomenai Anaxagorász

„A MOZDULATLANSÁG: LÁTSZAT; A VALÓSÁG: VÁLTOZÁS." Victor Hugo

 „Egy napon hirtelen rájöttem, hogy minden egyes tárgynak, minden egyes ábrázolatnak mögöttes értelme van. Bárhova nézek, semmi sem pontosan az, aminek látszik.” Mészöly Miklós

A TÖKÉLETESSÉG MÍTOSZA

1. Kislánykorban a Barbie-baba, amitől megtanultad, hogy sohasem lehetsz olyan szép hosszú lábú és vonzó.

2. Később a magas, ámde XS méretet viselő modellek hitetik el veled, hogy nem lehetsz olyan szép és sikeres, mint ők.

3. A kozmetikumreklámok, amelyek azt sugallják, hogy már majdnem eléred a tökéletességet, ha fegyelmezetten használod azokat a termékeket.

4. Ha mégsem jó az eredmény, akkor még mindig jöhet egy divatos diéta, vagy a mimikai ráncokat lebénító szúrás.

DE A TÖKÉLETESSÉG CSAK LÁTSZAT. SENKI SEM OLYAN HIBÁTLAN, MINT AMILYENNEK A PALKÁTOKON LÁTSZIK!

3-4 ÉVE A VEZETŐ KOZMETIKAI MÁRKÁK ELINDÍTOTTÁK A VALÓDI NŐ ELNEVEZÉSŰ KAMPÁNYUKAT, S A PLAKÁTOKRÓL, HIRDETÉSEKBŐL SZÉP ARCÚ, KOROS NŐK ÉPPÚGY MOSOLYOGTAK RÁNK, MINT FIATAL, ÁMDE MOLETT NŐIESEK. NEM JÖTT BE. A FOGYASZTÓK A LÁTSZATRA SZAVAZTAK A VALÓSÁGGAL SZEMBEN.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!