A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A testem fáj, mert beteg a lelkem

Ha egy ember cselekedete ellenkezik saját belső hitrendszerével, akkor fizikai énjét tudattalanul betegséggel bünteti. Ha hajlandóak vagyunk szembenézni önmagunkkal, és nem csak kívülről várjuk a megoldást, akkor a betegség nem egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja.

Fotó: Shutterstock.com

A modern orvostudomány is elismeri, hogy a legtöbb áldozatot követelő betegségeink nem kizárólag a helytelen életmódból vagy a genetikából fakadnak. A teljes gyógyulás érdekében fontos, hogy a megfelelő orvosi ellátás mellett a betegségek lelki okait is megpróbáljuk felderíteni.

Beszélgetés a lelkünkkel

A testünk a tanítónk, aki segít, ha készek vagyunk tanulni. Ha időt szánunk rá, és elmélyedünk önmagunkban, választ fogunk kapni a testünket gyötrő kórtól, hogy milyen lelki fájdalom a kiváltó oka. És akkor a lelki problémát is lehetőségünk lesz feloldani.

Kényelmesebb persze csak a betegség tüneteit kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol a gyulladás, a fájdalom. Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.

Beszélgetés a testünkkel

Fotó: Shutterstock.com

Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a betegség, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen minden testi tünetnek megvan a maga jelentése. Szervezetünk ugyanis mindig jelez, ha valami nincs rendben.

Betegségeink tehát egyúttal arra is felhívják a figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 5. számának 21. oldalán!)

Címkék: eckhart tolle, testi betegség lelki oka, simonton módszer, a szervek betegsége és a lélek gyötrődése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!