A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A táplálékkiegészítők veszélyei

Az étrend, vagy más néven táplálék-kiegészítők bár patikákban is kaphatók, nem gyógyszerek. Hát akkor mik, kérdezheted. Nos, az európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat, vagyis vitaminokat vagy ásványi anyagokat.

Fotó: Shutterstock.com

Hallgassunk testünk jelzéseire

Táplálkozási szakértők szerint nagyon gyakori, hogy túl sokat szedünk belőlük. Ez nem csak fölösleges, de olykor ártalmas is lehet. Legokosabban akkor járunk el, ha a szükséges tápanyagokat, vitaminokat étkezéssel visszük be szervezetünkbe. Egészséges életvitel esetén ugyanis testünk jelzi is, hogy mire van szüksége.

Egyáltalán nem véletlenül kívánunk meg olykor-olykor egy ételt. Amikor eszünkbe jut, hogy milyen régen ettünk spenótot, netán ribizlit, valószínűleg vashiányunk van. Amikor úgy érezzük, hogy egy kis lecsót ennénk, vagy hirtelen sajtra támad gusztusunk, netán eszünkbe jut, hogy olyan régen nem ettünk halat, pedig mennyire szeretjük, nos, ilyenkor a szervezetünk egészen biztosan több C-vitamint, több kalciumot vagy magnéziumot igényelne.

Amikor hirtelen majd meghalunk valami finom csokiért, pedig általában nem vagyunk édesszájúak, tudnunk kell, hogy rosszkedvünket akarja agyunk enyhíteni a csokiban található anyagok segítségével. Legokosabb, amit tehetünk, ha hallgatunk ezekre a jelzésekre. Csakhogy ritkán hallgatunk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 6. számának 43. oldalán!)

Címkék: ásványvíz, vitaminok, táplálék-kiegészítők, sportolók szükségletei, fogyókúrázók

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!