A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A papa holnap hozzánk költözik

A klímaváltozás volt az oka. Azon az októberi délutánon, váratlanul eleredt a hó. Senki nem számított ilyesmire. Egy héttel korábban még javában tombolt a vénasszonyok nyara. Volt, hogy dél körül harminc fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

Fotó: Shutterstock.com

Az autósok még nem rakták föl a téli gumikat. A belvárosban ragadtam bele a csúcsforgalomba. Mire eljutottam az Erzsébet hídig, annyi hó esett, hogy megbénult a város. A mobiltelefonok a hálózatok túlterheltsége miatt felmondták a szolgálatot. Mindenki telefonálni akart valakinek. Mert mindenkit várt valaki.

Kivéve engem.

Az nedves hó, a hirtelen jött hideg miatt, ahogy a földre ért, megfagyott. Jégpályává változott a város. Mire hazaértem, jégpáncél takarta a kerti utat. Zsuzsi cicám keserves nyávogással fogadott a lépcsőházban ülve. A mancsát rázta, mint mindig, ha víz érte a bundáját. Szemrehányón tüsszögött.

Azon a furcsa október végi napon délután három körül kezdett havazni, és havazott egészen a következő nap hajnalig. Másnap el kellett halasztanom egy tervezett utazást, mert az utcánkból sem tudtam kiállni. Hosszú évek óta először munka nélkül voltam, egyedül.

Harmincöt múltam azon a nyáron. Egy évek óta tartó, kényelmes, unalmas kapcsolatban éltem. A pasim, aki fiatalon kötött házasságát a gyerekeire hivatkozva halasztotta felbontani, hetenként kétszer aludt nálam, otthon úgy tudták, üzleti úton van.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 10. számának 42. oldalán!)

Címkék: nős férfit szeretni, gyerekvállalás egyedül, kitartó szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!