A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A lapokat nem én irányítom

Mindenkinek csak egy sorsa van, azt fogja végigélni. Ha akarja, ha nem. Nem létezik a "Mi lett volna ha..." - vallja Kiss Katalin jósnő, végzettsége szerint gépésztechnikus és számviteli szakember. Egy nagy cég pénzügyese, két gyerek anyukája, család- és rendszerfelállító. Legújabban a családfelállítás rendszerszemléletű pedagógia ága érdekli, és folyamatosan pszichológiai továbbképzésre jár.

Fotó: Fejér Gábor

- S ha tudná, hogy milyen jól hegesztek! Csodálatos varratokat tudok készíteni - neveti csodálkozásomat. - Gépszerelő- és karbantartó technikus oklevelem mellett hegesztőbizonyítványom is van. Első gyermekem születése után, a gyes ideje alatt pedig pénzügyet és számvitelt tanultam.

- Hogyan lesz egy két lábbal a földön járó emberből, egy nagy cég pénzügyi vezetőjéből a kártyaszimbólumok olvasásának elkötelezettje?

- Első találkozásom a jóslással még főiskolai tanulmányaim kezdetén történt. Egyik csoporttársnőm gondban volt a férjével, és elmesélte, hogy jósnál járt. Kíváncsivá tett, így hát én magam is meglátogattam az egyik akkoriban legismertebb magyar jósnőt.

Csak annyit mondtam neki, Katalin vagyok, hogy meg tudjon szólítani. Amikor elmondta nekem, mit mond a kártya az életemről, nem akartam hinni a fülemnek. Így kezdődött.

Aztán a legjobb mesterektől sajátítottam el a kártyavetés tudományát, és három éven át mindennap jósoltam magamnak. Egy hatalmas füzetben mindig lejegyeztem a kártyakivetéseket.

Amikor már több mint 80%-os biztonsággal tudtam kártyát vetni és olvasni, a faluban, ahol laktunk, mindenkinek jósoltam, még a körzeti orvosunknak is. Ritkán tévedtem. Idővel rájöttem, hogy a kártya nem csak jóslásra való. Megmutatja a múltat, a jelent és a jövőt is.

De használható önismereti, önfejlesztő eszközként, és remekül lehet vele döntéseket is előkészíteni. Ezért kártyajóstanfolyamaimra gyakran jönnek olyanok, akik saját magukat szeretnék megismerni általa. De van olyan üzletasszony tanítványom is, aki minden nagyobb üzleti döntése előtt kiveti a kártyát magának.

- Szoktak különös kérdésekkel is önhöz fordulni az emberek?

- Igen. Nemritkán például azzal, hogy nézzük meg a kártyáimmal, mi lenne, ha mellnagyobbító műtétnek vetnék alá magukat. Legutóbb egy régi kolléganőm fordult hozzám, hogy nézzük meg a dolgot, ő már a sebésznél is járt, megbeszéltek minden a műtéttel kapcsolatos teendőt, de ő szeretné tudni  hogy minden rendben lesz-e.

Húzott a lapjaimból. Azt láttam, hogy nem lesz mellműtét. Az asszonyka tiltakozott. De hiszen minden meg van beszélve! Pár nap elteltével telefonhívást kaptam a következőkkel. Kedves Katalin, hát tényleg úgy lett.

A műtét napján reggel arra ébredtem, hogy berekedtem, fájt a torkom, és taknyos vagyok. Magyarán jól megfáztam, és így nem vállalták az altatást.

- Előfordul, hogy csak azért fordulnak önhöz, hogy figyeljen rájuk, hogy beszélgessenek?

- Rengeteg ilyen próbálkozás van, de a jósda nem panasziroda, én pedig nem pszichológus vagyok. A vendég nem hiheti azt, hogy barátnők vagyunk. Nem is tudnám ennyi ember sorsát egyszerre a szívemen viselni.

Tavaly óta egy pszichoterápiás rendelő látja el a segítségre szoruló ügyfeleimet. Ha szükségét érzem, ajánlom ezt az ellátást, ha pedig egy konzultációval rendezhető, természetesen segítek.

- Hogyan történik a jóslás?

- A kuncsafttól semmit sem kérdezek, csak a keresztnevét és a korát. Megnézem a kezét, kivetem a kártyát, és elmondom, hogy mit látok. Ezek után mindenkinek lehetősége van annyi kérdést feltenni még, amennyit csak szeretne. Előre ajánlom is, hogy írjanak listát a kérdéseikről, nehogy valami véletlenül kimaradjon.

- Az is elmondja, ha rosszat lát?

- Igen. Előfordult, hogy súlyos betegséget láttam, és gondolkoztam, megmondjam-e, aztán úgy döntöttem, hogy igen. Az asszony valóban súlyos beteg lett, talált egy alternatív gyógymódot, és meggyógyult.

Emberekkel foglalkozni nagy felelősség. Jósnőként nem tehettem sokat az emberkért. Ezért kellett találnom egy módszert, amely segít nekik, ha bajban vannak. Ez lett a Hellinger-féle család- és rendszerfelállítás.

Kétezer állításon túl, mára sikerült egy teljesen újfajta szemléletmódot kialakítanom, és ma már tanítom is a cigánykártya, a Fekete Tarot és a családfelállítás törvényszerűségeinek összefüggéseit.

- Vagyis, ha azt mutatja a kártya, hogy a problémák gyökere valahol a múltban rejtőzik, felajánlja a családfelállítás segítségét.

- Igen. Úgy szoktam mondani, hogy a jóslás olyan, mintha egy moziban néznénk az életünk filmjét. A családállításnál pedig benne vagyunk a filmben, átéljük, és érzelmeink megélésével, a valóság tudatosításával is átformáljuk. 

A nálam járó ügyfelek 80%-ának ajánlok megfelelő szakirodalmat a problémájuk megoldásához, vagy felajánlom a családállítás kínálta lehetőségeket.

- Az emberek általában elfogadják a jóslatot?

- Én úgy tapasztalom, hogy háromféle ember van. Az egyik, aki nem hajlandó együttműködni. Nem reagál arra, amit mondok, talán el sem hiszi. Ez nem baj, majd a saját bőrén megtapasztalja.

Az együttműködő emberrel könnyebb egyik lépcsőről a másikra jutni - ők az elfogadók, és vannak a vitatkozó emberek, akik nem tudják elfogadni, amit kivet a kártya, és ragaszkodnak újabb és újabb kirakáshoz. Közöttük sok a jósfüggő.

Az elfogadás vagy az el nem fogadás már a kliens felelőssége. Nem én irányítom a lapokat, nekem az a feladatom, hogy legjobb tudásom szerint olvassam és átadjam az üzenetüket.

Címkék: pszichológia, családállítás, kártyavetés, jósnő, jóslat, üzenetátadás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!