A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A férfi félrelép, a nő szakít

Ha a férfi szakítani akar, ritkán áll oda a nő elé, ritkán mondja azt, hogy vége. Ellenben egyre elviselhetetlenebb, szótlanabb, barátságtalanabb lesz, és más szoknyák után néz. A legtöbb férfiból ugyanis minden bátorság és határozottság elszáll már a szakítás gondolatára is, és addig odázza a döntést, amíg csak lehet. De miért?

Fotó: Shutterstock.com

Négy fontos ok

Egy híres amerikai kutató, Dr. Michael Rosenfeld, a Stanford Egyetem szociológusa 2500 heteroszexuális párt vizsgált 2009 és 2015 között. Azt találta, hogy a nők nagyobb valószínűséggel vetnek véget egy tartós kapcsolatnak, mint a férfiak. Dr. Rosenfeld négy lehetséges okot említ ennek hátterében.

Az első ok egyszerűen az, hogy a nők rosszabbul viselik a párkapcsolati problémákat, mint a férfiak. Számukra nagyon fontos, hogy párjuk kedves, megértő, figyelmes legyen. Érzelmi igényeik nagyobbak.

A második ok az, hogy az együttélés inkább a férfiaknak kedvez. Azért, mert továbbra is élnek a hagyományos nemi szerepek a férfiak és a nők között. Például a nők még mindig gyakrabban áldozzák fel karrierjüket, hogy családot alapítsanak. Még a millenniumi nemzedékben, tehát az 1981 és 1990 között születettek esetében is túlnyomórészt a nőkre nehezednek a gyermekgondozás és a házimunka terhei.

A harmadik ok az, hogy a nőknél gyakoribb, hogy a házasságkötéssel kapcsolatos elvárásaik nem felelnek meg a valóságnak. Minél fényesebb az esküvő, annál valószínűbb a válás. A túl nagy esküvő, túlzott elvárásokat takar. A nők hajlamosabbak azt gondolni, hogy a házasságuk is olyan csodálatos lesz, mint az esküvőjük.

Negyedik ok, amiért a nők könnyebben szakítanak, az, hogy általában több közeli barátjuk van, mint a férfiaknak, s ez azt jelenti, hogy érzelmileg kevésbé maradnak magukra egy válás után.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 55. oldalán!)

Címkék: párkapcsolat, szakítás, félrelépés, a félrelépés okai, miért nem szakít a férfi?, miért szakít a nő?

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!