A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A csábítás művészete a nem annyira kezdőknek

El kell hogy szomorítsalak, fiatal barátnőm. Hiába vagyok ötvenen túl, fogalmam sincs, hogy miként kell csábítani.

Fotó: Shutterstock.com

Tudom, hogy vannak olyan nőies, igazi nők, akik mindig 12 centis magassarkúban járnak, akik alakformáló fehérnemű, push up farmer és tökéletes smink nélkül nem lépnek utcára.

A frizurájuk tökéletes, a mellük is, elkerekített, ragyogó szemmel képesek a teremtés koronáira nézni, és úgy nyalják a szájukat, hogy szinte észre sem veszi a kiszemelt illető, hogy ő most csábítva van. Úgy tudják keresztbe tenni a lábukat, kibillenteni a cipőből a sarkukat és hintázni a széken, hogy a csábítandó hím nadrágja egy bizonyos helyen rögtön feszülni kezd.

Mindig is irigyeltem őket, az igazi nőket.

De én ezekkel a női praktikákkal nem éltem soha. Szerencsém volt a fiúkkal. Amíg fiatal voltam és szép, nem kellett behálózni őket. Miután férjhez mentem, gyereket szültem és neveltem, mi a fenének csábítottam volna. És kit. Aztán meg, ahogyan teltek az évek, rá kellett jönnöm, hogy ha csábítanék is valakit, már hiába.

A hozzám valóknak a fiatal csajok kellenek, az olyanok, mint te. Akinek meg én tetszem, nos azokról szó sem lehet. Szóval nem érdemes már a csábítás trükkjeit megtanulni. Már késő.

Ha a nagyidat anyukád után mégis megkérdezed arról, hogy mit tehetnél annak érdekében, hogy felfigyeljen rád a munkahelyeden az a helyes fiú, hát azt mondanám, ne trükköz. Nekem az a tapasztalatom, hogy a szerelem akkor lobban fel két ember között, ha valami megnevezhetetlen, megmagyarázhatatlan feszültség létrejön közöttük.

Ez a feszültség nem a csábítástól keletkezik. Ami attól keletkezik, az nem szerelem, hanem vágy. Jó lehet valamire, de amint elmúlik, kielégül, a férfi magához tér, és rájön, hogy elcsábították. Ő nem ezt, nem így akarta. S akkor jön a női szemrehányás, hogy persze, én csak arra kellek neked. És valóban, valószínűleg csak arra.

A mély, a tartós, az oltárig kísérő érzelem ennél több. Valami közös hullámhossz, közös átélése az örömnek, bajnak. A kócos reggeli felkelések, a fejfájás, a fogorvos, a kirándulások és szeretkezések. Intimitás és harmónia. Veszekedés és kibékülés. Az elképzelt közös jövő.

Na jó, kérdezheted, de mindez hogyan kezdődik. Mit tehet a nő, hogy elkezdődjön.

Azt gondolom, hogy legyen olyan-amilyen. Persze öltözhet egy icipicit kihívóbban, mint szokott. Felvehet egy icipicivel szűkebb farmert, rövidebb szoknyát. És kigombolhat néhány gombot a blúzán, ha melege van. És feltehet egy leheletnyi rúzst, de csak akkor, ha nem érzi úgy, hogy ez már nem ő. És kifestheti a szemét egy árnyalatnyival sötétebb tónusúra, mint egyébként. De csak akkor, ha ezt nem érzi idegennek magától.

És elmehet a manikűröshöz, és tetethet a körmére valami szokatlan, jellemző matricát. Olyat, amelyre a kiszemelt férfi biztosan rákérdez, amikor az ásványvizes palackot szájához emeli. Hogy az mi, és akkor el lehet mondani, hogy ez a kedvenc íród, zeneszerződ, állatod arcképe. Akkor a megrökönyödött kiszemelt tovább kérdez, útjára indul az új kapcsolat. Aztán kiderül, hogy az ágyban meg az asztalnál is működik-e.

Mondjuk, szerintem az asztal is fontos. De lehet, ez azt jelenti, hogy véglegesen elavultam.

Címkék: csábítás trükkjei, csábítás 50 fölött

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!