A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szent Bálint és a szerelemvarázs

Valentin, vagyis Bálint napján, február 14-én ellepik az utcákat a rózsaszín szívecskés akármicsodák, a szerelemtől kipirult plüsscukik és a forever love-os mindenfélék. Nem baj.

Fotó: Shutterstock.com

Miért ne lehetne egy olyan ünnepünk, amelyik a túláradóan feltüzelt, érzelmektől tomboló, picit infantilissá tompult állapotunkat hirdeti még akkor is, ha Szent Bálint nem épp a szerelemért halt vértanúhalált – hanem a keresztény hitért.

A Bálint-nap az ókorból eredő keresztény vallási ünnep. Bálint egy egyszerű pap volt abban az időben, amikor még nem volt túl népszerű kereszténynek lenni. A legenda szerint, mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius római császár kivégeztette, Bálint a hite erejével visszaadta a látását börtönőre vak leányának. A kivégzése előtti napon, február 14-én búcsúüzenetet küldött a lánynak, melyet így írt alá: „A Te Bálintod.”

Szent Bálintot időközben a szerelmesek, jegyesek, ifjú házasok, továbbá a lelki betegek és az epilepsziások védőszentjévé választották.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 2. számának 49. oldalán!)

Címkék: szent bálint ünnepe, bálint meggyógyítja a vak lányt, bálint kivégzése, bálint-napi szerelmi varázslás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!