A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mitől lettél ilyen unott?

Régen még milyen jók voltak a vasárnapok, amikor ágyban ették a reggelit, aztán fogták a gyerekeket, és kirándulni mentek, kis fogadókban vagy lángososnál ebédeltek, és egész nap csak nevettek. Ezek az együttlétek egész hétre feltöltötték a családot, egyre csak gyűltek a közös emlékek, fotók, zsebbe rejtett gesztenyék, szuvenír bögrék, és alig várták, hogy újra hétvége legyen. Igen ám, de mostanában az a másik csak kedvetlenül üldögél a tévé előtt, nincs hangulata semmihez, és ha a gyerekek unszolják, hogy apu, menjünk már el az állatkertbe, azt mondja, túl fáradt.

Fotó: Shutterstock.com

Az élet nehéz, vigasztalta lányát az édesanyja, amikor az elpanaszolta, hogy a férj mostanában milyen ’izé’. Biztosan sok a dolga, gondja, kántálta a mama, de titokban felmerült benne a legrosszabb is. Lopva a lányára nézett, összevillant a tekintetük. Gondolod, hogy megcsal? – kérdezte a lány.

Csak nem egy szerető?

Mert Tamás, a férj mostanában nagyon furcsa dolgokat produkált. Esténként egyre zordabb arccal került haza, és beszélni sem volt hajlandó arról, mivel töltötte el a napját. Legújabb szokásává vált, hogy különféle tévésorozatokat bámult meg sportmérkőzéseket, ha szóltak hozzá, úgy tett, mintha nem hallaná. A feleség, Anna, próbálta magára vonni a figyelmét, fodrászhoz ment, új fehérneműt vásárolt, de Tamás átnézett rajta.

Mi ez, ha nem valami titkos viszony, merengett Anna. És ahogy belegondolt a jelekbe, egyre biztosabban érezte, hogy Tamás megcsalja őt. Egyszer rá is kérdezett. Valld be, mondta a férjének, mert ezt már nem lehet elviselni. Tamás döbbenten nézett rá, aztán idegesen kirohant, hogy hagyjál már a hülyeségeiddel. Anna meg csak sírt, mint a záporeső, de a könnyei sem mosták el a problémát…

Mi az a burnout?  

A burnout annyit jelent, kiégés. Amikor már nem okoz örömet a munkánk, sőt, aztán már semmi, ami az életünkben jelen van. Oka gyakran a nagy erőfeszítést igénylő, sok stresszel járó feladat, hivatás, amit választottunk, és amiben nem találunk annyi örömöt, amennyi arányban állna a befektetett erőfeszítéssel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 43. oldalán!)

Címkék: kiégés okai, kiégés fázisai, mit tehetünk kiégés ellen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!