A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Meryl Streep, akinek anyaként is járna néhány Oscar-díj

Júniusban lett 70 éves Meryl Streep, az egyik legtitokzatosabb filmsztár, akit a legtöbbször, 21-szer jelöltek Oscarra a díj történetében. Ő magát mégis a legnagyobb vesztesnek tartja, hogy ennyi jelölésből csupán háromszor nyerte el az Oscar-szobrocskát. Pályafutását mégis legendás filmek, színes karakterek és számos siker övezi, no és négy gyermek, akiket közben felnevelt.

Fotó: PuzzlePix

Meryl Streep már gyerekkorában úgy tervezte, hogy színész lesz. „Ha megküzdesz érte, bármit elérhetsz” – ezt az útravalót kapta édesanyjától gyerekként, és jól tudta, hogy mit jelent ez a mondat.

Jómódú holland, német és angol származású szülők gyermekeként elit iskolákban megtanulta, hogy ha nem ért valamit, vagy nem ért egyet valakivel, empátiával és okos kérdések felvetésével sokkal messzebbre juthat.

Mindig lelkes volt és elszánt, így meg sem állt a Yale Egyetem dráma szakáig, amit 1975-ben sikeresen elvégzett. Ezután New Yorkba költözött, ahol színházban kezdett el dolgozni. Pályája kezdetén szerepet kapott Dosztojevszkij Ördögökjében, de a Csehov-klasszikusban, a Cseresznyéskertben is játszott a Broadwayen.

Filmes karrierje aztán 1977-ben indult be a Júlia című filmmel. Tehetségére és alázatára gyorsan felfigyelt a szakma, és nem váratott magára sokáig az első nagy szerep sem. A szarvasvadász című filmben kapott először jelentős részt, és bizony ritka, hogy valakit, úgymond, elsőre Oscar-díjra jelölnek.

Ekkor még nem váltotta szoborra a jelölést, de valahogy sejthető volt, hogy mindez csak idő kérdése. Egy évvel később, 1979-ben a Kramer kontra Kramer című filmben egy nőt játszott, aki férjét és fiát elhagyja. Alakításával meg is lett a hőn áhított Oscar. Ez volt az első!

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 8. oldalán!)

Címkék: broadway, mamma mia!, meryl streep, kramer kontra kramer, golden globe, yale egyetem, sophie választása, john cazale, don gummer, vaslady, harvey weinstein, hatalmas kis hazugságok, nagymama szerepben

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!