A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Legendás szerelmek

Az érzelmek intenzitása? Az elsöprő szenvedély? Az összetartozás minősége? Az akadályok, amelyeket le kell küzdeni ahhoz, hogy a szerelmesek kiérdemeljék egymást? Mi tesz egy szerelmet legendássá? Ahány kapcsolat, annyiféle történet. Két hazai és két külföldi emblematikus művészpár portréján keresztül kalandozunk a legendás szerelmek rejtelmei között.

Fotó: Europress

Yoko Ono – John Lennon

„A nő, aki miatt felbomlott a Beatles”: a gombafejűek rajongóiban gyakran még ma is ez a kép él Yoko Onóról. A befutott avantgárd művész és a beat-legenda szerelme Yoko egyik kiállításán kezdődött a New York-i Indico Galériában. „Valahogy John és én is leromboltuk a másik karrierjét, amikor összejöttünk. De ennek akkor nem voltunk tudatában" – mondta utólag Yoko, akinek annyira megtetszett az ismeretlen férfi, hogy  másfél évig telefonhívásokkal, levelekkel bombázta. Lennon akkoriban házassága végvonaglását élte Cynthia Powell-lel. Yoko Onóval való kapcsolatuk akkor teljesedett be, amikor Lennon hazatért Indiából, ahol transzcendentális meditációt tanult. Felhívta a lakására Yokót. Lennon állítólag ezt mondta egy barátjának az első intim együttlét után: „Ez az, erre vártam egész életemben!” Egy év múlva összeházasodtak és a házaspár útja Amszterdamba vezetett, ahol a Hilton szálloda egyik szobájában meghirdették híres béketüntetésüket, amire újságírók és fotósok rohama volt a válasz. Így született meg a Give Peace a Chance (Adj esélyt a békének) című daluk, amely a békemozgalom himnusza lett. Yokóból egycsapásra a világ legismertebb ismeretlen művésze vált a „bed-in” demonstráció hatására. A popkultúra ikonjai kapcsolatuk alatt nyolc közös albumot jelentettek meg. Sean fiúk születésével már-már idilli korszak köszöntött a pár életébe. Ötéves volt a fiuk, amikor a Dakota ház előtt Lennont meggyilkolták. „Felkészültem rá, hogy elveszíthetem őt, de a halála mindennél rosszabb volt. Keményen kellett dolgoznom, hogy túléljem életem legnagyobb veszteségét” – mondta Yoko Ono.

Piros Ildikó – Huszti Péter

A hosszan tartó hűség, az egymás iránti mély elkötelezettség példaképe a Piros Ildikó – Huszti Péter pár. Több mint negyven éve összekapcsolódik pályájuk és életük. Számtalanszor alakítottak szerelmespárt a színpadon. „Az elhivatottságunknak köszönhetően találkoztunk egymással. Mindketten  úgy éreztük-érezzük, hogy ugyanaz a feladatunk. Nemcsak a szerelem tart minket össze, hanem az is, hogy ugyanaz a hitvallásunk” – mondja Piros Ildikó. A könyvek és az utazások jelentették számukra az összecsiszolódást. Mindketten hoztak az előző házasságukból egy gyereket, és lett egy közös gyermekük is. A három fiú ma már boldog családapa.

Huszti Péter és Ildikó is házas volt, amikor kialakult közöttük a vonzalom. Huszti Péter elmondása szerint a felesége olyan asszony és édesanya, aki összetartja a családot. „A szerelem egyszerű, hiszen fiatalon hamar fellobban, de hogy együtt is maradjon egy férfi és egy nő, azért keményen meg kell dolgozni. Talán azért működik ennyi idő után is jól a házasságunk, mert egyre nagyon ügyeltünk: nem vittük haza a hivatásunk nehézségeit"  – vallja a színész.

Fotó: MTI

Ruttkai Éva – Latinovits Zoltán

A tragikus szerelem legendája övezi a színészkirálynőnek tartott Ruttkai Éva és a színészkirály hírében álló Latinovits Zoltán történetét. A Vígszínház koronázatlan dívája harminchárom éves volt, amikor megismerte a nála négy évvel fiatalabb, lázas tehetségű vidéki színészt. Miskolcon Pavel Kohout Ilyen nagy szerelem című darabjában a főváros ünnepelt színésznője egy pályakezdő, ígéretes tehetségű fiatalembert kapott partneréül. Ruttkai Éva későbbi vallomása szerint, amikor először nézett partnere szemébe, úgy érezte, mintha tükörbe nézett volna. „Az élet tud olyan lenni, mint a mese. De annak ára van. Fél hétkor néztünk a miskolci tükörbe, és attól kezdve minden premier napján fél hétkor virágcsokrot kaptam tőle olyan gyönyörűséges sorok kíséretében, amelyektől megemelkedik, aki kapja”  – emlékezett vissza a színésznő szerelmük hajnalára.

Ruttkai férjes asszony volt, Gábor Miklós felesége, ráadásul a lánya, Juli még kicsi volt. Sok áldozatot kellett hoznia ezért az elsöprő szerelemért, ami tizenhat évig, Latinovits tragikus haláláig tartott. „Téptük egymást, de mi értettük egymást a legjobban.” A Rómeó és Júlia szerelmespárjaként a Vígszínház Várkonyi Zoltán rendezte legendás előadásában örök emléket állítottak saját, mennyet és poklot megélt szerelmüknek. Latinovits végletes, olykor csapodár természete, mély depressziója, 1975-ben bekövetkezett halálának máig feltáratlan körülményei tragikus színezetet adtak szerelmüknek.

Fotó: Europress

Angelina Jolie – Brad Pitt

Pletykák és botrányok kereszttüzében jött össze a világ legirigyeltebb sztárpárja. A Brangelina becenevet kiérdemelt kettős a Mr. és Mrs. Smith című akciófilm forgatásán habarodott egymásba. Lara Croft megformálójáról kezdetben a hidegvérű házasságtörő nő képe élt az amerikai  bulvársajtóban. „Nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy intim viszonyt folytassak egy nős férfival, azok után, hogy az apám megcsalta az anyámat” – e szavakkal szabadkozott Jolie. Végül Angelina a terhessége idején, 2006 januárjában tette nyilvánossá a kapcsolatukat. Brad, az oklahomai hithű baptisták leszármazottja a válását követően legalizálta a kapcsolatát Hollywood szexbombájával. Nagyvonalú gesztusnak szánta Jolie örökbefogadott gyermekei: Maddox, Zahara és Pax Thien adoptálását. Az amerikai mozi rosszfiúja friss feleségétől született gyermekei,Shiloh, Knox Léon és Vivienne Marcheline világrajöttével véglegesen elkötelezte magát a nagycsaládos életforma mellett. Az ágyról ágyra járó vagány és a biszexualitását nyíltan vállaló vamp szövetségének alapja, hogy kiszámítható jövőt teremtsenek a gyermekeiknek. „A hűség nem nélkülözhetetlen egy kapcsolatban.” Angelina mondása mögött a színésznő leszbikus viszonyait feltételezik, mint ahogy Pittnek is tulajdonítanak félrelépéseket Bella Heathcote színésznővel, vagy a huszonéves francia topmodellel, Racine-nal. A találgatások alábbhagytak, amióta Jolie – édesanyja mellrák miatt bekövetkezett halálát követően – amputáltatta kebleit. Nem tehette volna meg, ha nem tudja maga mögött társa maximális támogatását.  

Címkék: család, szerelem, botrány, hűség

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!