A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Így fogyj végleg

Ha már eleged van a fogyókúrákból, a kínlódásból és a jojóeffektusból, és különben is csak egy pár centit szeretnél ledobni, és pont onnan, ahonnan a diétákkal sosem sikerült, akkor marad a...

Fotó: Shutterstock.com

Hát, igen, marad a sebészkés, vagy pedig a sokkal kevésbé brutális gépi zsírbontás valamelyike. Egy biztos, bármelyik zsírbontó módszert választjuk is, jó sok pénzbe fog kerülni, mire meglátszik az eredmény.

Végleg? Tényleg?

Mielőtt még álmodozni kezdenénk a tökéletes alakról, nem árt leszögezni, hogy akár a fogyókúrát, akár a sebészeti beavatkozást, akár a gépi fogyasztást választjuk, ez eredmény nem feltétlenül végérvényes. Testmozgás és diéta nélkül sajnos hamar visszarakódik, amit eltüntettünk. Egyedüli végleges eljárást csak egyes zsírbontási módszerek jelentenek.

Szabadulj meg a zsírsejtektől!

A zsírbontás akkor hoz végleges megoldást, ha az eljárással a zsírsejtek számát csökkentik. Ennek az a tudományos magyarázata, hogy adott számú zsírsejttel születünk, és ez felnőttkorban már nem változik. A számuk nem változik, ám a méretük igen!

Nőnek vagy összehúzódnak, ez okozza az emberi test fogyását vagy hízását. A valódi zsírbontó módszerek viszont teljesen elpusztítják a ronda kis zsírsejteket, így azok többé sem összemenni, sem megnőni nem tudnak. Ezáltal az elért fogyás végleges, ráadásul pontosan ott tűnik el a makacs zsírpárna, ahol szeretnénk.

Végleges módszerek

Fotó: Shutterstock.com

  • Zsírleszívás a sebészeten: Ezt az eljárást úgy végzik, hogy a bőr alá nyomott eszközzel a zsírt összetörik és kiszívják. A műtétet altatásban végzik. A terület nagyságától függően kb. 300-400.000 forintba kerül.
  • Injekciós zsírbontás: Injekciós zsírbontás során az orvos a kezelendő terület zsírszövetébe (például has, comb, fenék) természetes zsírbontó enzimet fecskendez, amely felszakítja a zsírsejteket, megemésztve azok sejtmembránját. A zsír a sejtekből kifolyik, majd felszívódik. 3-4 kezelésre van szükség a végleges eredményhez. A kezelés ára az enzim mennyiségétől függően 120.000–480.000 forint.
  • Zsírfagyasztás: A zsírréteg célzott hűtésén alapul. Zsírfagyasztás során a zsírsejtek tartalma kikristályosodik, a sejtek elpusztulnak, majd a szervezet kilöki magából azokat. Veszélyes a módszer a bőr fagyási sérülései miatt. A kezelés ára 270–540.000 Ft.
  • HIFU-fogyasztás: A zsír célzott pontszerű megégetésén alapul, melyet ultrahanggal végeznek el. Nem csak a zsírsejtek pusztulnak ilyenkor. A kezelést fájdalom is kíséri, de a legtöbb esetben csak szurkáló, meleg érzetről számolnak be a páciensek. Kb. 220–450.000 Ft.
  • Kavitációs zsírbontás: A zsírsejtek fókuszált, szelektív bontásán alapul, csak a zsírsejtek pusztulnak el a kezelt területen. Ezzel a módszerrel célzottan tüntethető el a nem kívánt zsír például a hasról, a fenékről, a combról vagy a felkarról. A teljes kezelés ára kb. 80–200.000 forint. Akár tíz alkalommal is végezhető, hogy legyen ideje a szervezetnek eltüntetni az elpusztított sejteket. Egy kezelés kb. 45 percig tart.

A nyirokkeringés frissítése

Fotó: Shutterstock.com

A nyirokrendszer feladata a salak- és méreganyagok eltávolítása a testből. Ez kulcsfontosságú a szervezet jó működéséhez. Elégtelen működésekor a végtagokon és a törzsön víz, valamint nyiroknedv halmozódhat fel, amely az érintett területeken rontja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását, valamint negatívan befolyásolja a bennük zajló biokémiai folyamatokat. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a felgyülemlett folyadék nem esztétikus pl. a lábon.

A nyirokrendszer lassulása a méreganyagok felhalmozódásához, a szervezet elsavasodásához, az anyagcsere-folyamatok károsodásához és a belső szervek elégtelen működéséhez vezet. A nyirokmasszázs felpörgeti a nyirokrendszert, és segít kiüríteni a káros anyagokat a szervezetből. Az emberi testben több a nyirokér, mint a vérér. Ezek a nyirokerek a sejtek belsejéből és a sejt közti állományból vezetik el a felesleges anyagokat.

A szív folyamatosan mozgásban tartja a vért a vérerekben, azonban a nyirokrendszerben nincs, ami a nyirokfolyadékot mozgassa. A nyirokmasszázzsal intenzívebbé tehetjük a szövetek között felhalmozódó, felesleges nyirokfolyadék és salakanyagok eltávolítását a nyirokrendszeren keresztül.

Címkék: átmeneti és végleges fogyás, végleges fogyasztó módszerek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!