A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hogyan kell kezelni a férfiakat?

A címért eleve elnézést kérek, mert a férfi nem holmi műszaki eszköz, amit kezelni kell. Igenis van neki szíve, esze, önálló akarata és még lelke is, csak pont nem úgy "működik", ahogy mi szeretnénk vagy gondolnánk.

Fotó: Shutterstock.com

Újabban a neten lépten-nyomon belebotlom olyan tanácsadó filmekbe, ahol férfiak rimánkodnak a nőknek, hogy tanuljunk már meg helyesen bánni velük. Ezt – látszólag – a mi érdekünkben teszik, de nekem van egy gyanúm, hogy inkább a saját békéjük érdekében.

Mert ha megtanítanak minket, nőket arra, hogy ne piszkáljuk őket a meccs közben, ne korlátozzuk a sörfogyasztást, ne okítsuk és ne fegyelmezzük őket ötpercenként, és ne alázzuk azzal, hogy ügyesebben forgatjuk a csavarhúzót, akkor boldogok lehetnének. És cserébe nem hagynának el…

Álljon itt 11 jó tanács, melyeket sok-sok férfi ismerősöm gondolataiból szemezgettem. Így szeretnék, ha bánnánk velük…

1. Ne reszkess érte!
A férfi, mint tudjuk, vadász. Akkor boldog, ha a zsákmányért meg kell küzdenie. Ha a lábai elé omlunk, hogy meg is botlik bennünk, nem királyi vadnak tekint, inkább valami beteg, leharcolt állatnak, amiért nem érdemes harcolnia.

2. Nem kell agyondicsérni…
…bár ez hízelegne az egójának. Sok férfi addig marad, amíg az őt csodáló nő ráhatása folytán megerősödik az önbecsülése, majd lelép, hogy fényesebb vadakat hódítson megnőtt egójával. Értékeld az erényeit, de ne ess túlzásokba. Hadd nézzen ő is fel rád, hadd legyen büszke, hogy vele vagy!

3. Nem kell elkényeztetni
Akit szeretünk, azt szolgálni akarjuk, ilyenek vagyunk. De minél inkább körülugráljuk, annál inkább fog a mamijának vagy a cselédjének tekinteni, holott ő egy királynőre vágyott. Sem a mamiba, sem a cselédlányba nem szoktak beleszeretni.

4. Nem kell folyton lelkizni
Attól, hogy nem beszél róla, még neki is vannak ám érzései, de ha folyton azzal nyúzod, hogy szeret-e, és hogy te mennyire szereted, és hogy neked mennyire fáj, hogy ő nem mondja, hogy szeret, akkor előbb-utóbb az agyára mész. Nem árt, ha picit hidegebbet mutatsz, mint amilyen valójában vagy.

5. Kérj nyugodtan!
Ne rettegj attól, hogy ha megkéred valamire, akkor elmenekül. Ha kérsz, ő is kérhet tőled, és ez lesz az egészséges kapcsolat alapja. Minél többet tett érted, annál jobban ragaszkodni fog, hiszen szeretné, ha megtérülne a befektetett energia.

6. Engedd, hogy férfi legyen!
Elromlott a csap? Bedöglött a kocsi? Fel kell cipelni az ásványvizeket? Lehet, hogy te sokkal hamarabb megoldanád, de ne tedd. Engedd, hogy férfiként működhessen, és sikerélménye legyen. Ha képtelen elbánni a fúróval, mert béna, előbb-utóbb kihív majd egy szerelőt, és figyeld meg, az is az ő sikere lesz.

7. Engedd, hogy fizessen!
Nem kell annyira emancipáltnak lenni, hogy mindenáron ki akard fizetni az éttermi számla felét. Ha ő hívott meg, fogadd el, mert így akar imponálni neked. Ha nem engeded, hogy udvaroljon, és ettől nagy hódítónak érezhesse magát, hamar leszokik róla, és keres valaki mást, aki majd engedi.

8. Kérj, de ne követelj!
A férfiak egy dologban egyformák: utálják az agresszív, férfias, hangos, követelőző nőket. Tanuld meg halkan, kedvesen, de határozottan elmondani az óhajaidat, panaszaidat.

Az sem árt, ha kifacsarsz mellé néhány könnycseppet. Meglátod, ha a szívéhez szólsz, rohanni fog, hogy teljesítse a kívánságod. Ha mégsem teszi, engedd el, és keress egy másikat.

9. Hagyd meg a szabadságát!
Ne akarj vele menni, amikor a haverjaival sörözik, ne nézegesd az órád, hogy csak ötig tartott a munkaidő, miért csak hétre ért haza. Engedd, hogy bemenjen a belső szobába ejtőzni, ne hívogasd, hogy találkozni akarsz vele, ha egy napig nem jelentkezett. Az ölelésed jutalom legyen, ne fojtogatás.

10. Ne várd, hogy kitalálja a gondolataidat!
Csak a nők agyalnak egyfolytában a kapcsolaton, a férfi elvan. Nem töpreng azon, hogy mi bajod lehet, ha duzzogva nem szólsz hozzá, inkább örül, hogy csend van. Ha problémád van, beszélj nyíltan, tömören, röviden, de nem keménykedve. Hosszú lelkizős kapcsolatelemzésre éppúgy nem alkalmasak, mint a gondolatolvasásra.

11. Ne gondold, hogy taktikázik!
Ha nem hív, ha nem ér rá, ha lemondja a találkozást, ha nem hív vissza, nem azért teszi, hogy annál jobban megőrülj érte. Hanem azért, mert nem szeret, nem érdekled. Dolgozd fel, és lépj tovább.

Fotó: Shutterstock.com

Müller Péter így vélekedik a férfiakról és a nőkről

„…Mi gyengék vagyunk, és az Erőt keressük bennetek. A tartást, a méltóságot, a nehezen megkaphatóságot. Néha szinte az elérhetetlenséget. Azt, hogy ne kelljen felelősséget vállalnunk értetek, sem érzelmileg, sem lelkileg – sehogy.

Mert mi menekülünk a felelősségtől, s ha valaki a nyakunkba zuhan, annak finoman (vagy durván) lefejtjük a karjait magunkról, kibújunk az öleléséből – és kereket oldunk.

Ellentétben a közfelfogással és az évezredes hazugsággal, mi a „gyengébb nemben” nem a gyengeséget keressük, hanem az erőt. Szeretünk uralkodni a nőkön. Jólesik, ha valaki szolgál minket és odaadó – de ha túlságosan is az, menekülünk tőle.

Mi ahhoz vonzódunk, akit nem tudunk legyőzni, aki erősebb, mint mi. Akitől függünk. Akinek ki vagyunk szolgáltatva érzelmileg. Lehet, hogy ez nem normális, hanem egy gyermekkori „anyuka-függőség”, de mégis ez a valóság.

Felnőtt férfit nemigen találsz manapság. Az ugyanis nem menekül, nem árul el, nem hagy faképnél, hanem felelősséget vállal érted. Ráülhetsz a tenyerére, és megtart téged. Nem esel le róla.

S főleg, nem hagy el. Érzelmi biztonságban csakis egy felnőtt (igaz) férfi oldalán lehetsz, de hol van ma ilyen? No, látod…”
(Forrás: www.ferfibarlang.hu)

 

 

Címkék: így bánj a férfival, férfi másképp gondolkodik, müller péter a férfiakról, nőkről

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!