A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hegedűs Csilla - "Bírtam, nem volt más választásom"

Hegedüs Csilla a női magazinok és a reklámfilmek egyik kedvenc modellje volt az ezredforduló táján. A televízióból is ismerős lehet az arca: évekig ő volt Miss Fortuna, a lottósorsolás háziasszonya. Tíz évvel ezelőtt azonban egyik pillanatról a másikra eltűnt a nyilvánosság elől.

Fotó: Virág Márton

– Amikor legutóbb láttalak, hatalmas pocakod volt…

– Igen, pedig akkortájt még félidős terhes sem voltam talán. Három baba volt a pocakomban, úgyhogy már elég hamar úgy néztem ki, mint aki mindenórás.

– Emlékszem, milyen bátran viselted a várandósságot, pedig riogattak mindenfélével, ha jól rémlik, még arra is rá akartak beszélni, hogy vetesd el az egyik gyereket legalább… 

– Igen, felajánlották a lehetőséget… De eszünk ágában sem volt élni vele, fel sem merült. Hiszek abban, hogy a gondolatnak és a kimondott szónak komoly szerepe van abban, hogyan alakul a sorsunk. És én egész egyszerűen biztos voltam benne, hogy nem lesz bajuk a babáknak.

A párom újságíró, találkozott azóta hármas ikresekkel, több családdal is, és sajnos beteg babák is születtek. Mondja is mindig, hogy mekkora szerencsénk volt, és ezt én is így gondolom. De akkor, tíz évvel ezelőtt nem féltem. Az orvosomnak ez volt az első hármas ikres terhessége, amelyet gondozott, úgyhogy inkább kíváncsi volt és lelkes, mintsem aggodalmaskodó.

Egy hónappal korábban születtek meg az ikrek annál, mint amikorra ki voltam írva, de hála Istennek, semmi gond nem volt, szépek és egészségesek, most már negyedik osztályosak.

– Egy babával sem egyszerű hazamenni a kórházból, és elkezdeni egy egészen más életet, mint amit addig éltél, no de hárommal… elképzelni sem tudom, milyen lehetett.

– Amíg picik voltak, ettek, aludtak, nem volt különösebben bonyolult az életünk. Mondjuk, emlékszem arra a pillanatra, amikor rájöttem, hogy anyukám, aki az első két hétben velünk volt, másnap hazamegy. Ráadásul Nyíregyházán lakik, mi pedig Gödöllőn.

Akkor, abban a ráeszmélős pillanatban nőttem fel, ebben biztos vagyok. Hogy nehéz volt-e? Néha igen, mert sokat voltam egyedül velük, minthogy a páromnak dolgoznia kellett. Hogy jól bírtam-e? Igen, nem volt más választásom. De összességében mégiscsak könnyebb volt, azt hiszem, mintha három gyerekem született volna kis korkülönbséggel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 30. számának 66. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!