A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Energiavámpírok kíméljenek!

Engem mindig megtalálnak az energialeszívó művészek. Azok az emberek, akik képtelenek más boldogságának örülni, akik a jóban is a rosszat keresik, egy pici örömet sem látva a sok-sok ürömben. Talán mert szelíd természetű vagyok, ők pedig képtelenek megérteni, hogy keserűség nélkül is lehet élni.

Fotó: Shutterstock.com

Az energivámpír nagyszerű szó. Remekül jellemzi azokat az embereket, akik rászállnak másokra, és elszürcsölik a pozitív energiáikat. Látni se bírják, ha más kiegyensúlyozott, és örül az élet apró dolgainak – a nagyoknak meg pláne.

Főleg a kolléganőim között akadtak ilyen vámpírkák, de volt olyan is, aki a barátnőmnek nevezte magát. Mégis csak szívta, szívta belőlem az életerőt. Én mindig végtelen türelemmel hallgattam a sápogásukat, hőbörgésüket, pedig még nem ismertem a pozitív gondolkodásról, a szeretetteljes kommunikációról és a jó hangulat vegetatív hatásairól alkotott tudományos elméleteket.

Abban biztos voltam, hogy nekem nem árthatnak ezek a dögkeselyűk, hiszen eredendően pozitív gondolkodású vagyok, és hamarabb veszem észre azt, ami előrevisz, mint a hátráltató körülményeket. Na, ezt a mi kis vámpírjaink nem bírják. Mézes-mázas mosoly mögé bújtatott gonoszságukkal addig sutyorognak, míg úgy nem érzik, hogy sikerült a jókedvemet letörni.

Az embert persze néhányszor padlóra küldi a sors, de akár naivitás, akár nem, ezeken túl kell lépni ahhoz, hogy egészséges lélekkel éljünk. Fel kell állni, leporolni magunkat és továbbhaladni. Lehetőleg a napos oldalon. Ha ott beborul, át lehet szökdécselni a másik oldalra: kerülni kell a sötét felhőket, ha derűs ég alatt is járhatunk. Nos, ezt ki is fejtettem egy vérszívó kolléganőmnek. Amit én kaptam érte!...

Persze nem szitokszóval. Dehogy. A rosszindulat mosolyogva és alázatosan lövi ki a gonoszság nyilát. Először kifejti, hogy persze, ugrándozhatok én a felhők elől, de igenis gyakran beborul minden, csak én nem veszem észre. Ami felelőtlenség. Meg kell élni ugyanis minden rosszat ahhoz, hogy utána boldogok lehessünk.

Én erre persze szelíden tiltakoztam: épp ellenkezőleg, minél távolabb kell maradnunk minden rossztól, jóra kell törekedni, az illik az ember természetéhez. 'Mert még nem ért igazi sorscsapás – jött erre a vámpír válasza – de majd ha egyszer...' – persze, ő nem kívánja, legyek igazán boldog, csak hát így felkészületlenül ér majd a baj...

Nos, ez a hölgyemény majdnem elájult, amikor megtudta, hogy mindig ápolt külsőm és kedves mosolyom mögött egy válás viharai zajlanak éppen. Hogyhogy még egészben vagyok, és nem estem szét? S a kedves energiazabáló ki is mondta, ez jött ki a száján: 'Amíg nem kerülsz egészen a padlóra, addig nem is tudsz felállni!' 'Állok – mondtam neki kedvesen kuncogva –, miért kellene padlót fognom? Egy kicsit nehéz volt, de már át is megyek, látom a napos oldalt...'

Soha többé nem dolgozott a munkám támogatásán. Pedig a feladata, a dolga lett volna. De boldogtalan lett attól, hogy én nem lettem az. Ilyenek az energiavámpírok: lecsökken az energiszintjük, ha nem szürcsölhetik el más erejét, de akkor se megy följebb az övék, ha valaki engedi megcsapolni magát. Így ők sosem lesznek boldogok. Szegények.

Címkék: mosoly, kapcsolat, pozitív gondolkodás, derű, energiavámpír, mérgező

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!