A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az álmok tényleg valóra válnak?

Azt mondják, bármilyen vágyad valóra válhat, csak képzeld el magad mindennap az álmod beteljesült állapotában, és éld át az örömöt már előre. Ha így teszel, rövid időn belül célba érsz. Így kell teremteni a gondolatokkal a "New Age" spirituális ajánlása szerint. De mit szól mindehhez a tudomány?

Fotó: Shutterstock.com

Álmodj, királylány. Miért ne álmodoznál, hisz az olyan jó. Pergesd a filmedet a fejedben, válaszd ki a helyszínt, a szereplőket kedved szerint, alakítsd úgy a sztorit, ahogy jólesik. Aztán engedd el az egészet, és várj a csodára.

Álmodozni egészséges

Álmodozás közben relaxál az elme, a test, az agyhullámok lelassulnak, az izmok ellazulnak, csökken a stressz, pihen a szervezet. Ez a félig éber, félig alvó állapot pihentetőbb lehet, mint az alvás: ha csak húsz percet töltünk ebben az állapotban, az másfél óra mélyalvással is felér.

A nagyik mégis azt mondták, az álmodozás az élet megrontója. Merthogy a valóság sosem olyan tökéletes, mint ahogy megálmodtuk, így elkerülhetetlen a csalódás.

És a lelkemmel mi lesz?

Bár a tudósok egyetértenek abban, hogy az álmodozással járó relaxált állapot kedvező a szervezetünk állapotára nézve, a Harvard Egyetem két pszichológusa, Matthew Killingsworth és Daniel Gilbert szerint nagy árat kell fizetnünk az ábrándokkal töltött percekért, méghozzá érzelmi árat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 3. számának 53. oldalán!)

Címkék: önámítás, gondolattal teremtés, ábrándozás, itt és most, a jelen pillanat ereje, ekhart tolle

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!