A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apához megyek feleségül!

A pszichológusok tapasztalatai szerint a legtöbb nő az apja tulajdonságait keresi a partnerében. Ez akkor is így van, ha az apa nem volt éppen egy mintapéldány, sőt akkor is, ha erőszakos volt és szeretet nélküli.

Fotó: Shutterstock.com

Ez az összehasonlítgatás tudattalanul működik, és nemhogy segítené, de akadályozza az egészséges férfi–nő-kapcsolatot. Mert mit is várunk egy apától? Pontosabban a lelkünkben idealizált apatípustól?

Hogy megvédjen, meghallgasson, szeretgessen, megmentsen, mindezt persze mindenféle ellenszolgáltatás - és természetesen - szex nélkül. Mindezt egy felnőtt párkapcsolatban nem várhatjuk el, hiszen ott egyenlő felek vagyunk, megjelenik az adok-kapok mérlege, és alapvetően fontos a szex.

Így aztán a legtöbb kapcsolat csalódást okoz a nő számára egészen addig, míg nem tudatosul benne, hogy az elvárásai irreálisak, mert egyik férfi sem érhet fel a gyerekszemmel megítélt, mesebeli, imádott apa ideáljához.

Engem mindenki elhagy
Klaudia 27 évesen újra meg újra hasonló kapcsolatokban találja magát, melyeknek a vége mindig ugyanaz: a férfi faképnél hagyja. - Édesanyám szerint ez azért van, mert rosszul választok - mondja. - Mindig az olyan link, csavargó típusú pasikat szemezgetem ki, akik a "szemét apámra" hasonlítanak.

Apámat alig ismerem, amikor kétéves voltam, elhagyta anyámat, aztán legfeljebb csak karácsonykor meg a szülinapomon láttam. Ha le kellene írnom őt, azt mondanám, nála sármosabb, szabadabb, viccesebb embert nem ismerek.

És igen, tényleg az ilyen srácokba szeretek bele. Az első egy megrögzött motoros volt, és minden városban volt egy nője. A második jobban szerette a haverokat, mint engem. A harmadik rajtam kívül még két nőnek csapta a szelet, és mindkettőnek gyereket csinált.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 3. számának 29. oldalán!)

Címkék: család, szeretet, teszt, apakomplexus, ragaszkodás, apa-lánya kapcsolat, elutasítás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!