A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A tökéletes mosoly egyik titka

A szép, ragyogó fogsor hatásosabb a legszebb sminknél is. A hófehér fogak fiatalítják az arcot, és azt üzenik, hogy tulajdonosuk ápolt és egészséges.

Fotó: Shutterstock.com

Fogaink fehérítését először is a fogszakorvosoknál kell kezdeni. Félévente, de legalább évente egyszer el kell menni egy fogtisztításra, ahol leszedik a kávé, a tea, a színezőanyagokat tartalmazó ételek, italok, a dohányzás és a nyál hatására képződött fogkövet, és ezzel a fogínyt is védik.

A fogkőtől megszabadított fogakat ezután fényesre polírozzák, és már ez is félsiker.

Fogfehérítés a dokinál
Hogy a fogunk kifehéredjen, választhatjuk a fogászati módszert, ahol kémiai beavatkozással vissza tudják állítani fogunk eredeti fehérségét. (Ha sosem volt egészen fehér, akkor ettől sem lesz, de mindenképpen hatásosabb az eredmény, mint nélküle.)

Az eljárás során a megfelelő ínyvédelem után kerül fel a fogakra a fogfehérítő anyag, amely a speciális hullámhosszú kék fénnyel megvilágítva fejti ki hatását. Mindez körülbelül egy órát vesz igénybe, de szükség esetén lehet, hogy meg kell ismételni. A hatás 1–3 évig tart.

A porcelánmosoly ára
Ha vakítóan fehér fogakat szeretnénk, nincs más hátra, mint a porcelánhéj, ami azt jelenti, hogy a lecsiszolt fogfelszínre apró, hófehér porcelánlemezkéket ragasztanak, ezt a módszert szokták választani a hollywoodi sztárok is.

A beavatkozás nem olcsó, de az eredmény csodálatos. (Bár felmerül a kérdés, hogy ésszerű dolog-e egészséges fogakat lecsiszoltatni a minél fehérebb hatás kedvéért.)

Sikáld meg sóval!
Ha a fogkőtől megszabadultunk, házilag is fehéríthetjük a fogunkat, hisz a nagymamáink erre is tudtak biztos módszert. Ha elég fakírok vagyunk, dörzsöljük át a fogaink külső felszínét tengeri sóval.

A szódabikarbóna vagy a sütőpor is hatásos lehet, rá kell szórni a fogkefére, és hetente egyszer ezzel kell fogat mosni. A citrom csak azoknak való, akiknek jó erős a fogzománca, mert maró hatású. Héjának belső, fehér részével kell átdörzsölni a fogakat.

Címkék: fogorvos, fogfehérítés, fogkő, fogfehérítő anyag, porcelánhéj, ínyvédelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!