A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szerkesztő

Nagyjából tizenöt fős szerkesztői gárda tevékenykedik a Ridikül adásainak megalkotásán, akiknek a feladata, hogy az általuk javasolt témák szerkezetét felépítsék, a meghívott vendégeket pedig felkészítsék, segítve ezzel a műsorvezető munkáját. Koltai Judit, a műsor egyik legfoglalkoztatottabb szerkesztője mindig nyitott szemmel jár, hiszen bármilyen apróságnak tűnő dologból vagy élethelyzetből kialakulhat nagyon jó adás.

Koltai Judit
Fotó: Lakos Gábor

Amikor megkérdezik tőlem, mennyit dolgozom, azt szoktam mondani, hogy tulajdonképpen mindig, mert önkéntelenül is folyamatosan gyűjtögetem, jegyzetelem a témaötleteket: például, ha egy érdekes cikket olvasok, elrakom, hátha jó lesz később, vagy ha hallok valakiről egy jó sztorit, hozzákeresek még embereket – így alakul ki egy újabb adás tematikája.

A baráti körömben is figyelni szoktam, kit mi foglalkoztat éppen, legyen szó karrierről, gyereknevelésről vagy párkapcsolati problémákról. Olykor elég egy pillanat; máskor hetekbe, hónapokba is beletelik, mire egy téma összeáll a fejemben.

Kereskedelmi csatornánál kezdtem riporterként, ahol megtanultam a szakma alapjait, a közszolgálati tévéhez pedig 2004 tavaszán kerültem. Főleg kulturális műsorok szerkesztője voltam: készítettem történelmi magazint, ifjúsági és tudományos műsort is. Részt vettem a Nyugat 100, a Játék a színház vagy a Radnóti 100 éve című műveltségi vetélkedők készítésében, amelyeket azért szerettem, mert a formátumot is mi találtuk ki. De szerkesztettem Ma reggelt vagy a Balatoni nyár és a Borvacsora című műsorokat is.  

A Ridikülnél az első pillanattól jelen vagyok, bár az elején szkeptikus voltam: úgy éreztem, a talk show típusú műsorok ideje lejárt. Utólag belátom, nem volt igazam: a bulvárműsorok közepette kifejezetten üdítő a Ridikült nézni délutánonként. Kevesen tudják, hogy szociológusként végeztem, a szakdolgozatomat a női szerepek változásáról írtam, és úgy érzem, hogy az úgynevezett „női téma” egyre fontosabb Magyarországon. Számomra lényeges, hogy mindig legyen üzenete az adásnak, hogy segítséget, kapaszkodót nyújtson vagy új információkkal szolgáljon.

A szerkesztő az adott adás „anyukája”, ugyanakkor Magyarországon a műsorok nagyban a műsorvezető személye köré épülnek. Jakupcsek Gabival ebben a műsorban dolgozom először, de már az indulás óta egy nyelvet beszélünk. Neki is szoktam írni kérdéseket, hogy beindítsam a gondolatait: ezeknek általában örül, illetve bemegyek hozzá a felvételek előtt, hogy még utoljára megbeszéljük a témát.

Úgy gondolom, hogy ez az évszázad a nőké: most végre megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. Hát még, ha összefogunk!

Címkék: adás, ridikül, szerkesztő, jakupcsek gabi, kulturális műsor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!