A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Profi manikűr otthon? Igen!

Az ápolt kéz egy nő védjegye is lehet. Nem beszélve a profi manikűrről, amiért egyáltalán nem kell órákat ülni egy szalonban. Ugyanis te is elkészítheted egyszerű praktikákkal.

Fotó: Shutterstock.com

Az alap: előkészítés

A szép manikűr a körömápolással és -előkészítéssel kezdődik. Ajánlatos a formázás előtt kézfürdőt venni: pár percre tegyük egy kis tálka langyos vízbe a kezünket.

Ezután a körömágybőr eltávolítása következik. Rózsafa pálcikával finoman visszatolhatjuk, a felesleget pedig vágjuk le.

Körmeinket pedig körömpolírozóval tisztíthatjuk meg az előző lakk maradványaitól. De nem szükséges fényesre polírozni, mert akkor a körömlakk nehezebben tapad meg rajta.

Fotó: Shutterstock.com

A formázás aranyszabálya: 90/10

A 90/10 szabály biztosítja a profi otthoni manikűr másik alapját. Ez annyit jelent, hogy a körömből a kilencven százalékot vágni érdemes. A fennmaradó tíz százalékot körömreszelővel kell formára igazítani.

Ha betartod ezt az arányt, akkor éppen elegendő körömfelület marad arra, hogy szép formát adj neki ízlésed szerint, és ne is kelljen órákig reszelgetni. Mi több, azt is megakadályozza, hogy túl sokat vágj le belőle, és esetleg belevágj az ujjadba is.

Az örök klasszikus: francia manikűr pillanatok alatt

Fotó: Shutterstock.com

A francia manikűr sosem megy ki a divatból. Klasszikus szépsége makacsul tartja magát. Elkészíthető zselés műkörömből, vagy festéssel is. Ám otthon ennél jóval egyszerűbb módon is a körmeinkre varázsolhatjuk.

Ehhez szükségünk lesz egy fehérítő körömceruzára, mely bármely drogériában beszerezhető. A csillogó, átlátszó körömlakk a másik hozzávaló, bár ebből kissé rózsaszínbe hajló árnyalatot is választhatunk.

Az eljárás nagyon egyszerű. A köröm formára reszelése és a körömágybőr eltávolítása után két rétegben kenjük fel a lakkot. Ha megszáradt, a körömceruzával a körmök tetejét át kell festeni.

Némely körömceruza még hatékonyabb, ha egy kicsit megnedvesítjük. Ha a kézmosások alkalmával elhalványulna a fehér körömvég, a ceruzával pillanatok alatt újra átfesthetjük. 

A legújabb körömlakkdivat: egyszínű, de mégsem

Ha trendi körmöket szeretnél, akkor szerezd be a a kedvenc színed legalább öt árnyalatát. Ugyanis a legújabb őrület az, hogy ugyanazzal a színnel festik ki a körmöket, de egyre sötétülő avagy világosodó árnyalattal.

Nagyon elegánsan mutat rózsaszínnel, de akár kékkel is. De használhatsz bármilyen színt ízlésed szerint. Remekül néz ki például a zöld, a lila, vagy a szürke öt árnyalata is.

Azt is te döntöd el, hogy a hüvelykujjad lesz a legsötétebb színű vagy a kisujjad. Lehet egyszer így, a következő alkalommal pedig fordítva.

Fotó: Shutterstock.com

Gyors körömlakkszárítás? Lehetséges!

Alapprobléma az otthoni manikűrrel, hogy sok időbe telik, amíg egy-egy réteg megszárad. De ez a folyamat felgyorsítható néhány egyszerű trükkel. A legideálisabb az, ha eleve gyorsan száradó körömlakkot veszünk, vagy szárító sprét használunk.

De az is felgyorsítja a száradást, ha egyszerűen hideg vízbe mártjuk a frissen lakkozott körmeinket. Teljesen ugyan nem szárad meg, de felgyorsul a folyamat. Ha nem merünk kísérletezni, akkor vegyük igénybe a hajszárító segítségét. Állítsuk hideg fokozatra, és fújjuk vele addig a körmeinket, amíg meg nem száradnak.

Hosszabb ideig tarthat a körömlakk

Bár ma már számos olyan körömlakk kapható, amely eleve hosszabb ideig tapad a körmeinkhez, ám ezt még tovább fokozhatjuk. Minden az alapozásnál kezdődik. Érdemes olyan alapozót használni, amilyen a körmünk típusa, amely lehet töredezett vagy normál.

A megfelelő alapozót két rétegben kell felkenni a körmökre. A kiválasztott színű körömlakkból is két réteget javasolt felvinni, de úgy, hogy a körmök végénél az ujjbegyig lehúzzuk a lakkot. Ez biztosítja, hogy a lakk nem pattogzódik le hamar. Az egyrétegű fedőlakkot ugyanígy kell felvinni.

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: körömlakk, körömápolás, otthoni manikűr, francia manikűr, köröm formázás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!