A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

George Clooney egy magyar származású autógyártóról rendez filmet

Fotó: Shutterstock.com

George Clooney valószínűleg nemcsak rendezője, hanem főszereplője is lesz annak a filmnek, amelyik a világhírű autógyártó, John DeLorean életéről fog szólni.

Az anyai ágon magyar származású DeLorean 1925-ben született az autókészítés fellegvárában, Detroitban. Mérnökként és autóipari menedzserként futott be karriert, az ő nevéhez fűződik a Pontiac GTO sportautó fejlesztése, majd ő lett a General Motors legfiatalabb vezetője.

A hetvenes évek közepén önálló céget alapított. A DeLorean DMC–12 nevű autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették legendássá.

Később egy csúnya ügybe is belekeveredett, kábítószer-csempészettel és csalással vádolták, de tisztázta magát, ám közben a cége tönkrement. A film forgatókönyvét Keith Bunint írja, és Clooney neve lesz a garancia a sikerre.

Orvos szakértő szerint Diana túlélhette volna a balesetet

Egy patológus szakértő azt állítja, hogy a walesi hercegnének nem kellett volna belehalnia abba a tragikus autóbalesetbe, amely 1997. augusztus 31-én megrázta nem csak Nagy-Britanniát, de a fél világot.

A párizsi baleset okait – köztudott, hogy fotósok üldözték Diana és barátja, Dodi al-Fayed autóját – a mai napig vitatják. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

A vizsgálatoknál már akkor is ott volt Nagy-Britannia első számú törvényszéki patológusa, akit a mai napig foglalkoztat a haláleset. Dr. Richard Shepherd könyvet is írt a vizsgálatokról.

Úgy gondolja, hogy Vilmos és Harry anyja csak egy apró sérülést szenvedett a baleset során. Egy érszakadást, mely nem lett volna halálos, ha nincs olyan rossz, rejtett helyen, mint ahol Dianánál bekövetkezett. Ráadásul, ha a biztonsági öve be lett volna kapcsolva, akkor néhány zúzódással megúszhatta volna az egészet.

Budapesten debütált Angelina Jolie és Brad Pitt rozéja

Fotó: Shutterstock.com

A VinCE Budapest minden évben számos olyan különlegességet mutat be a hazai közönségnek, amelyekkel eddig Magyarországon nem találkozhattak.

Ezúttal ilyen volt Angelina Jolie és Brad Pitt közös provence-i borászatának vadonatúj rozéja. A Château Miraval borászat Franciaországban található, és már 8 éve Angelina és Brad tulajdonában van.

A ma már külön élő házaspár 2011-ben vásárolta meg az 500 hektáron elterülő Miraval-birtokot 60 millió dollárért, vagyis több mint 17 milliárd forintért. Az első Miraval rozéból összesen 6000 palack került a piacra 2012-ben, és mind elkelt 5 órán belül.

A Studio by Miraval a provence-i pincészet vadonatúj tétele. A névválasztás a 35 szobás birtokközpontban, a korábbi tulajdonos Jacques Loussier jazz-zongorista által berendezett hangstúdiót idézi meg, ahol többek között Sting vagy a Pink Floyd is rögzítette dalait. A mediterrán szőlőfajtákból készített elegáns rozé „A napfény csókja" című mesterkurzuson debütált itthon.

Két évvel a válás után ismét összejöttek

Ben Stiller és Christine Taylor rájöttek, hogy nem bírnak egymás nélkül élni. Amikor 2017 májusában bejelentették, hogy 18 évnyi házasság és két gyerek után válnak, sokkolták a rajongókat.

„Szeretjük és tiszteljük egymást, de 18 közös év után mégis a válás mellett döntöttünk. A gyerekeket természetesen közösen, legközelebbi barátokként neveljük tovább” – írták akkor a hivatalos közleményükben.

Eddig viszont azt hittük, hogy csak a jobb hollywoodi filmekben fordul elő olyan, hogy válás utána a barátságból újra szerelem lesz. Ben és Christine viszont ezt tudták reprodukálni. Közösen járnak színházba, moziba.

A barátok szerint annyira boldognak tűnnek, mint két szerelmes kamasz. A gyerekek, a 17 éves Ella és a 13 éves Quinlin most a legboldogabb, hiszen valóra vált az álmuk: újra összejöttek a szüleik.

Fotó: Shutterstock.com

Megnyitott a világ legnagyobb virágoskertje

Megnyitotta kapuit a méretei miatt a világ legnagyobb virágoskertjének nevezett Keukenhof Gardens. A Hollandiában található 32 hektáros parkban évente 7 millió virághagymát ültetnek el, köztük tulipánt, jácintot és krókuszt, amelyeket minden évben különböző tematika szerint rendeznek el, hogy szép és látványos alakzatok rajzolódjanak ki belőlük.

Idén a 70. évfordulót ünneplő kertben a ’Virágok ereje’ a szlogen, ennek megfelelően az 1970-es évek hangulatát idéző virágmozaikokat varázsolnak egy 250 négyzetméteres területre.

A kertet évente több százezren látogatják, a virágok szépségének mulandósága miatt azonban csak két hónapig (május végéig) lehet gyönyörködni a meseszép virágokban. 

Szarvasgombás és libamájas a világ legdrágább hamburgere

Tokióban található az a luxusétterem, mely megalkotta a világ legdrágább hamburgerét. Az Oak Doorra séfjei úgy készítették el a különleges hamburgert, hogy az wagyu marhát, szarvasgombaforgácsot és libamájat is tartalmaz.

A 15 cm átmérőjű buci ráadásul arannyal futtatott, ami igazából már nem dob olyan nagyot az áron, a wagyu-szeletekből ugyanis egykilónyi kerül a burgerbe. És ennek a húsnak egy kilójáért legalább 20 ezer forintot kérnek. 

A gigantikus aranyburger ezer japán jenbe, vagyis nagyjából 285 ezer forintba kerül. Az étterem egyébként a burgert Naruhito japán herceg trónfoglalása alkalmából alkotta meg.

Csak vicc volt, de jó ötlet a külön sáv a mobilozóknak

Fotó: Facebook

Áprilisi tréfának szánta azt a posztot a bécsi közlekedési vállalat, amely arról számolt be, hogy külön sáv lesz a metróban a mobiljukat nyomkodó embereknek.

A kép szerint az egyik oldalon csak a mobiljukat nyomkodók, a másik oldalon csak a telefonjukat nem használó közlekedők haladhatnának. Mivel először a posztot rakták is, és csak később árulták el, hogy ez vicc volt, az emberektől meglepő reakciók érkeztek az ötletre.

Sokan tényleg örülnének neki: a „nyomkodók” azért, mert nem lennének útban, a normálisan haladók pedig azért, mert nem kéne kerülgetni a telefonjukat bámuló embereket. A vállalat ezek után elgondolkozik azon, hogy kísérleti jelleggel valóságossá váltja a kamuintézkedést.

Kiakadt egy hotel az ingyenélő influenszerekre

A Fülöp-szigeteki White Banana Beach Club Siargao munkatársai rengeteg üzenetet kapnak bloggerektől, ám a csapat már nagyon unja, hogy az influenszerek ingyen szeretnének megszállni náluk csak azért, mert ismertek.

„Menjetek el dolgozni!” – üzente a hoteltulajdonos ezeknek az embereknek, de azt is kifejtette, hogy nincs bajuk a bloggerekkel, csak azt nem szeretik, ha mindent ingyen akarnak.

A szálloda csapata éppen ezért úgy döntött, közösségi oldalukra írja ki, hogy egyáltalán nem nyitott a velük való együttműködésre. Elég keményen üzenik ezeknek az instagramsztároknak, hogy keressenek egy másik utat arra, hogy ingyen fogyasszanak és aludjanak valahol.

Fotó: Facebook

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!